Exposició de caretes de dimonis de Jaume Blai

Aina Pollença, en representació de l’Ajuntament, ens ha enviat la següent informació:

L’exposició de caretes de dimonis de Jaume Blai, que ahir vespre es va inaugurar al Centre Cultural de Ca N’Apol·lònia a Son Carrió, es podrà visitar fins el proper 26 de desembre.

Jaume Blai es va iniciar en el món de les caretes gairebé per casualitat l’any 1983, quan decidí, junt amb uns amics del servei militar, participar en la Trobada de Dimonis que se celebrà aquell mateix any a Son Carrió. De llavors ençà han estat moltes les trobades en les quals ha participat, a Son Servera, a Muro, a Alcúdia, etc. Va ser llavors quan el públic, sorprès pel seu talent, va començar a encomanar-li caretes i es capbussà plenament dins aquest hobby que encara ara li perdura.

4Ara recorda que de petit ja mostrava interès per aquesta afició: Observava des de la terrassa de ca seva, a Manacor, com feia feina Joaquim Fuster un artesà dedicat al mateix camp.

Al llarg de la seva trajectòria ha recuperat varis motlles antics i n’ha fet còpies, tot i que les seves creacions són fruit de la seva intervenció i disseny. Gràcies a les banyes de boc, la llana, les dents de porc o cabra, els esperons de gall i molta imaginació i temps, Jaume Blai ha recreat una vintena de màscares de dimonis, uns éssers sobrenaturals que recobren vida durant les festes de Sant Antoni.

A Ca N’Apol·lònia s’han exposats els caparrots de Son Carrió i el betlem de Pere Pujol.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada