L’Ajuntament rebaixarà un 10% els valors cadastrals urbans per reduir la pressió fiscal uns 100.000 euros

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar rebaixarà un 10% els valors cadastrals urbans i això suposarà una reducció de la pressió fiscal d’uns

100.000 euros respecte al que s’hauria hagut de pagar pel 2017 si s’hagués mantingut el valor actual.

Vista general Sant Llorenç des Cardassar.

Per evitar la caiguda d’ingressos de l’IBI, l’equip de govern considera que la millor solució per als ciutadans és aplicar la reducció del 10% al valor cadastral i al mateix temps incrementar el tipus impositiu en 0,0004 punts.

L’equip de govern podria haver optat per no aplicar la reducció del 10% del valor cadastral dels immobles urbans i reduir el tipus de gravamen, però “vàrem considerar que no és aquesta la solució òptima pels ciutadans de Sant Llorenç perquè la reducció dels valors cadastrals també té efectes molt més favorables en altres imposts que no són locals, com els imposts de Transmissions Patrimonials, Actes Jurídics Documentats, IRPF o Patrimoni, entre altres”, expliquen.

En la sessió plenària d’ahir vespre es va aprovar, amb els vots a favor de l’equip de govern i les abstencions del PP i PI, la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora d’impost sobre bens immobles (IBI) per poder fer possible aquesta rebaixa.

L’Ordenança fiscal reguladora d’imposts sobre béns immobles també es va modificar per millorar les bonificacions concedides a famílies nombroses, incrementant les rendes màximes exigides.

A partir d’ara per poder optar a una bonificació del 50% de l’IBI, les rendes atribuïbles als membres de l’unitat familiar de les famílies nombroses no podran superar als 35.000 euros, anteriorment no podien superar els 24.000 euros. En el supòsit de que qualcun dels membres de l’unitat familiar tengui una discapacitat superior al 33% la renda màxima atribuïda a la unitat familiar podrà arribar fins a 60.000 euros, abans podien arribar fins a 50.000 euros.

L’any 2010 varen entrar en vigor els nous valors cadastrals i conseqüentment es va incrementar la base liquidable, que és la base sobre la qual es calcula la quota de l’impost. Cada exercici, la base liquidable ha anat augmentant de forma considerable.

Per corregir aquests augments, l’equip de govern va decidir rebaixar per a cada exercici els tipus impositius de l’IBI i així va aconseguir disminuir fins el 2012 la pressió fiscal. Però amb l’entrada en vigor d’una nova normativa, els tipus impositius varen quedar congelats, provocant un augment en la quota dels rebuts de 2012 a 2015.

Una vegada finalitzada la vigència de les normes, l’Ajuntament de Sant Llorenç va sol·licitar a la Gerència Regional del Cadastre l’actualització dels valors cadastrals. El passat 23 de març, es va rebre escrit de la Gerència Regional del Cadastre on es va tornar a plantejar la possibilitat reduir un 10% en els valors cadastrals urbans, que ara s’aplicarà.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada