Independència, sí o no?

Dilluns que ve, dia 5 de març, a les 20.00 h, tendrà lloc al bar Xarop de Manacor (plaça de Ramon Llull, 18), el debat “Independència sí o no? Avantatges i incovenients d’un estat propi per a les Illes Balears”, en què participaran l’expresident del Govern de les Illes Balears, Cristòfol Soler i Cladera, i el diputat al Congrés espanyol, Pere Joan Pons Sampietro.  En serà el moderador En Jordi Caldentey, president de l’OCB de Manacor.

En aquest debat, hom posarà damunt la taula els avantatges i els inconvenients que pot dur, tan a curt com a llarg termini, el restabliment de l’estat propi de les Illes Balears, que històricament les Balears i la Catalunya del Nord tinguérem amb el Regne de Mallorca, un Estat que, en determinades èpoques, estigué integrat en la corona catalanoaragonesa, en un breu període tingué monarquia privativa i, en altres èpoques, estigué integrat en la monarquia hispànica fins que la dinastia borbònica el va abolir per la força de les armes el 1715.

En Pere Joan Pons Sampietro (Palma, 24 de juliol de 1970) és un polític mallorquí, militant del PSIB-PSOE, diputat al Congrés dels Diputats espanyol en la XII legislatura i llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona.  Ha estat director de Presidència del Consell de Mallorca, cap de gabinet de la presidenta Francina Armengol i candidat a les eleccions europees del 2014.

En Cristòfol Soler i Cladera (Inca, 26 de desembre de 1956) fou el president del Govern de les Illes Balears des del juliol del 1995 al maig de 1996, sota les sigles del Partit Popular.  Fou obligat a dimitir pel seu propi grup parlamentari, que llavors decidí nomenar En Jaume Matas com a nou president. Entre 1991 i 1995 havia estat president del Parlament de les Illes Balears. Dia primer de setembre del 2014 es donà de baixa del PP.  L’1 d’abril del 2015 el nomenaren president de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM), decisió presa com a reacció davant la persecució malaltissa d’En José Ramón Bauzà contra la llengua i la cultura de les illes Balears.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.