Qualcunes apreciacions de Junts per Sant Llorenç al voltant del debat electoral de Sant Llorenç

Els temps excessivament marcats del debat massa sovint no donen a bastament per dir tot el que un voldria, però són els que són. Per això vull aprofitar aquesta finestra oberta a tothom que és card.cat per fer tres puntualitzacions a qualcunes de les afirmacions que s’escoltaren ahir al debat de Sant Llorenç.

En primer terme m’agradaria respondre a una afirmació que va fer el regidor del PSOE, en Pep Jaume quan es parlava de “anar a altres pobles a gaudir dels serveis que aquests ofereixen i que Sant Llorenç no té, perquè llavors els hauríem de mantenir a Sant Llorenç. En aquest cas concret era el fet de poder tenir el servei d’una piscina coberta per poder practicar la natació tot l’any. La solució que oferia el regidor el cap de llista del PSOE era que l’ajuntament posés una camiona per dur els llorencins a practicar la natació a altres municipis. Més enllà del fet puntual de la piscina, el que confirmen aquestes paraules és el conformisme de l’ajuntament a l’hora de buidar de serveis el nucli de Sant Llorenç:

 • Correus: 1 hora de servei al dia. Sense servei informatitzat, fet que escurça a gairebé cap, les possibilitats. No es poden fer girs de doblers ni a la península ni a l’estranger (un servei amb moltíssima demanda), no s’hi poden treure les etiquetes mediambientals, no es poden oferir serveis de 24h… a banda d’això els enviaments que s’hi fan pateixen d’un dia de retard envers la resta d’oficines dels pobles del voltant ja que quan els carters duen el correu que han admès a Sant Llorenç,a l’oficina de Cala Millor, el camió de transport del correu ja ha passat i no parteixen des d’allà fins l’endemà.
 • Esports diversos: Si no es dinamitza ja l’esport a Sant Llorenç els nostres fills i filles es veuen obligats a anar-los a practicar a un altre poble. Amb l’excepció del futbol, a dia d’avui no es pot practicar de forma oficial i a un terreny amb les mides reglamentàries cap altre esport.
 • Institut: Des dels 11 anys els alumnes llorencins han de partir cap a l’institut d’Artà o optar per anar a un altre institut o un centre concertat dels pobles veïnats. S’ha de pitjar ara com mai per aconseguir fer dels centres educatius llorencins, centres integrats. A aquests centres els nostres fills i filles hi podrien cursar tota l’ensenyança obligatòria fins als 16 anys.
 • PAC: Es absolutament necessària la reconversió dels actuals centres de salut en Punts d’Atenció Continuada a on s’ofereix un servei continuat de 24 hores als pacients, servei dels que també gaudeixen TOTS els municipis colindants al nostre. Artà, Capdepera, Son Servera, Manacor… TOTS tenen servei de salut de 24 hores. Per què Sant Llorenç no? Tampoc entenc les paraules de la candidata del PP que no vol un PAC sinó un centre de salut que és el que tenim ara.
 • Biblioteca: Les biblioteques del municipi, que gaudeixen d’unes bibliotecàries extraordinàries, pateixen d’un horari insuficient. S’han de contractar més personal per poder oferir un servei de biblioteca integral i no de mitjos dies.

La manca d’aquests serveis, i d’altres com per exemple una residència, provoca que molta gent opti per anar a altres municipis com proposa el cap de llista del PSOE. Emperò això està provocant que el municipi s’hagi anat buidant de petites empreses ja que si no es donen els serveis anteriorment esmentats, molta gent aprofita per “com que avui he d’anar a fer allò a Artà, Son Servera o Manacor, ja que em ve de camí aprofitaré per comprar-hi la roba, el menjar, anar al perruquer o a fer un cafè”. Que aquests municipis colindants que ofereixen aquests serveis tenguin moltes més empreses que el nostre no és gràcies a l’aire del cel, sinó a una gestió d’aquests serveis molt més acurada i ponderada que la de l’actual equip de govern llorenci.

 

Per altra banda m’agradaria rebatre els que ara demanen una policia de proximitat, definint-la com una policia que “ha d’anar en peu en lloc d’anar en cotxe”. Em sembla una autèntica aberració que s’utilitzi a la policia local com a arma electoral llencívola quan ells són els primers que han de patir una manca de personal brutal (que reconeix tothom), i a més es facin afirmacions que “ells (els policies) han aconseguit moltes coses però a nosaltres no ens han retornat res”. Sincerament, vaig quedar regirat quan vaig sentir aquests menyspreus de cap a la feina del  nostre cos de seguretat principal, com si no n’hi hagués prou amb la brutal manca de recursos que pateixen i que segons qualcuns comentaris a aquesta mateixa revista parlen de que s’han de pagar material com per exemple les armilles antibales, ja que l’ajuntament no se’n vol fer càrrec. Als qui trobin que han de patrullar a peu, que mirin el comptaquilòmetres del cotxe de la policia i que pensin en quants de minuts tardarien en arribar a cada un dels llocs que dia a dia han d’anar. Crec sincerament que aquest i la resta de serveis locals han de menester molta més admiració per part dels polítics, que al cap i a la fi són els representants del poble, que no segons quins comentaris.

16 comentaris a “Qualcunes apreciacions de Junts per Sant Llorenç al voltant del debat electoral de Sant Llorenç

 1. Demà diumenge ens veim a les 11.30 h a s, espai 36 a sa xerrada electoral i presentacio des partit en societat .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +4 (de 6 vots)
 2. Los policías que llegan nuevos y se incorporan a la plantilla de Sant Llorenç huyen a la primera que pueden cuando observan la dejadez por parte del consistorio muestran al cuerpo. Tengo conocimiento de que nuestra policia es una policia relativamente joven, dinámica y com ganas de trabajar pero la falta de medios (suficiente con mirar los coches que tienen) y las dificultades para cubrir servicios por la falta de personal y de ayuda por nuestro ayuntamiento. Es vergonzoso.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +11 (de 11 vots)
 3. Es Ben cert Rodri . Meam si donen alternatives els nous partits perque els altres no van de res

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +7 (de 9 vots)
 4. És tan vergonyós veure com la regidora de policia desautoritza davant el poble als representants de la seva pròpia autoritat, ells només són agents de l’autoritat q ella té com a delegada del batle. La ignorància i la incompetència d’aquest equip de govern per dirigir un cos de policia és evident, tanta sort q per ser regidor ni demanen estudis ni oposicions. Quin bestiar deu meu!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +8 (de 10 vots)
 5. Me parece a mi q si los municipales de aquí cobran menos, tienen malos coches, les ratean hasta las botas y encima q San Lorenzo esta en la 5a puñeta y mas de la mitad son interinos, a todo esto sumale el cariño y respeto q su propia concejala demuestra por ellos, normal q aquí no quiera quedarse ni el tato.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +9 (de 9 vots)
 6. La incompetencia de la regidoría de policía durante estos cuatro años ha sido más que evidente. Estos chicos de la policía (tengo amigos y conocidos) durante la desgracia ocurrida en la torrentada se dejaron la piel por el municipio. Muchos de ellos incluso con más de 30 horas en sus espaldas, llegaban a casa apenas para dormir unas horas y se volvía a incorporar al servicio, incluso estando fuera de servicio. Otros llegaban derrumbados a casa, llorando de tristeza por su pueblo y otros incluso en manos de psicólogos para intentar superar lo vivido, para que ahora venga esta señora y diga que no han hecho nada para el pueblo. Estas declaraciones estaban fuera de lugar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +9 (de 9 vots)
 7. Això no s’havia vist mai, es batle i sa regidora de policia tirant merda a damunt els seus representants a nes carrer. Quins irresponsables, i ara els policies, quan hagin de fer sa seva feina Amb quina autoritat van a dir-li res a un ciutadà. I q men deis de s’iluminat del Pi. Que putes sap ell si els policies han d’anar a peu o en patinet? I quan els dos policies q cobreixen tot es municipi vagin caminant per Cala Millor hagin de correr un km per anar a un infart o el q sigui a San Llorenç qui ho patira? Volen saber de tot i no saben de res! Aquestes teories funcionen si tens 10 policies de guardia.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +6 (de 8 vots)
 8. Esta claro q los unicos q yo vi en la torrentada dando el callo fueron los policias y los de la brigada, los politicos? Ni uno…Si es cierto q no cobraron las horas y encima los ponen de vagos delante del pueblo, manda huevos!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +8 (de 10 vots)
 9. El único partido que a presentado unas propuestas interesantes en su programa es junts per sant llorenc y fue el único que defendió la labor de la policía,, la falta de medios.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +6 (de 8 vots)
 10. Bona Cicerón. Som poc sospitós de ser pro policia, no som massa fan dels uniformes però està clar q la situació dels municipals de Sant Llorenç no és bona i això se veu d’enfora, mala direcció , poca gent, mal pagada (segons tenc entés) i tenim un municipi molt turístic i solvent, crec q ens mereixem tenir un cos més ben dotat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +6 (de 6 vots)
 11. Es tan delicada sa situación de sa policía , que al final es demana a sa Guardia Civil d,.Artà que es cobreixin torns per falta d, efectius minims dins tot el termini municipal ( 3 efectius )

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +5 (de 5 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada