Comencen els tantejos

I així és si ens fixam en la notícia del diari Ultuima Hora en què Pep Jaumje, candidat del PSIB,  “demanarà l’alcaldia per negociar els pactes”. Aposta fort el regidor del PSIB, empentat pels bons resultats que obtingué el passat diumenge, i ara cal esperar la respotsa del GISCa  a aquesta condició. 

Recordem que el partit de Mateu Puigròs és qui més regidors va treure (5), per 4 del PSIB, 2 del PP, 1 Més i 1 PI. La majoria se situaria en 7. Així els comptes estan oberts… Per una banda pot haver-hi continuïtat (personalment crec és l’opció més probable ja que l’equip de govern s’ha entès bé tots aquesta anys, però caldrà veure com encaixa el GISCa les exigències del PSIB) amb un pacte entre GISCA (5) i PSIB (4), i la possibilitat d’afegir a Més per bona sintonia, a pesar que no se necessiti el seu regidor (ja ha passat en altres ocasions). Una altra seria que GISCa i PSIB no s’entenguessin i GISCa (5) optés per pactar amb Més (1) i PI (1), el qual no ha descartat mai aquesta possiblilitat. L’altra possibilitat, pacte entre PSIB (4) i PP (2), la veig manco probable ja que històricament poques vegades han pactat entre si (no sé jo si Palma hi estaria d’acord). A més, a  aquest pacte s’hi hauria d’afegir Més (1) (ho veig més difícil encara) i PI (1) (aquest sí que amb més probabilitats). Però en política mai se sap…

4 comentaris a “Comencen els tantejos

 1. Si pacten PSIB i PP en falta un altre, no sumen 7 com dius a l,article. Faltaria Pi o Mes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 2. Ho veig difícil, però fa bé de provar-ho. En qualsevol cas el que haurien de pactar són les infraestructures i serveis que varen prometre durant la campanya.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +4 (de 6 vots)
 3. S’ha de tenir present que en cas que no hi hagués acord té la batlia la llista més votada.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 2 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada