La cançó de la setmana

Canviam  de latituds i també d’estil de música: marxam d’Anglaterra i del rock  a un contient  que per mi sempre ha estat enigmàtic i atractriu, Àfrica. Concretament ens centrarem en el músic de Kènia, Ayub Ogada. 

Aquest artista està molt arrelat a la seva cultura i per això toca instruments típics d’allà, com ara el nyatiti, una espècie de lira de vuit cordes, i el djembé, a més de fer lletres compromeses amb el seu paisans.

Personalment el vaig conèixer a través de la banda sonora del film The Constant Gardener (El jardiner fidel), igualment recomenable, en la qual interpreta la cançó que us dedic aquesta setmana: Kothbiro (La pluja). Aquesta peça, plena de poesia i so ítnim i profund, ens parla d’un dels grans problemes del continent africà: l’aigua. Aquí us deix la lletra traduïda perquè en pogueu gaudir millor:

Om maa, sents el que et dic?
La pluja està a punt d’arribar
Porteu el nostre bestiar de tornada a casa
Yahye, els nens
Què esteu fent?
La pluja està a punt d’arribar
Porteu el nostre bestiar de tornada a casa

Aquí us deix la cançó:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.