Calaix de música: Javier Krahe i Joaquín Sabina-Cuervo ingenuo

La vaig escoltar per primera vegada a dins d’un Peugeot 505 (un cotxe llarguíiiiisim pels temps que corrien) d’un familiar meu que gairebé sempre escoltava en Joaquín Sabina i que entre una de tantes cintes hi tenia la col·laboració que aquest va fer amb diversos cantautors, entre ells el sempre irònic i de veu profunda Javier Krahe.

Llavors jo no sabia res del significat d’aquella cançó, que retreia des de les pròpies files del PSOE diverses actuacions que havia portat a terme el partit des del govern i que fins i tot li va costar als seus autors la censura televisiva d’aquest concert.

Més enllà d’aquest significat el que em va atreure va ser la constància del ritme de la cançó i el llenguatge que s’hi feia servir, sempre emprant l’infinitiu dels verbs, llenguatge que erròniament i per menystenir-los s’atribuïa als indis de les pel·lícules de l’oest tan famoses durant les dècades anteriors a la cançó. També sobtava el fet d’emprar com a instrument musical una murga (també conegut com a mirlitó o kazoo) que atorga un cert aire còmic a la sonoritat de la cançó.

*El vídeo del concert en directe té diversos talls, si voleu escoltar la cançó sencera picau el primer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.