Projecció de la pel·lícula La terra eixorca. OCB de Manacor

La projecció de “La terra eixorca” encetarà el proper dilluns la temporada de tardor de l’Obra Cultural Balear de Manacor

La projecció es portarà a terme dia 4 d’octubre a les 20:00 h a la sala “La Fornal“, que passarà a ser el lloc que acollirà la major part dels esdeveniments de l’Obra Cultural Balear de Manacor, durant el que queda d’any i l’any vinent. Recordar també que a partir d’aquest mateix dilluns ja permet el 100% de l’aforament.

El proper dilluns dia 4 n’Antoni Truyols ens presentarà la seva darrera obra, el film “La Terra eixorca”, amb traducció de na Neus Nadal Pasqual.

“La Terra Eixorca de T. S. Eliot és un dels poemaris més importants del segle passat, potser el que ha tingut més influència en la cultura anglosaxona, i que ha condicionat la manera d’entendre l’expressió poètica d’ençà que fou publicat l’any 1922. Amb l’aparició d’aquest llibre es van produir tota mena de reaccions crítiques, moltes a favor i altres en contra; amb el pas del temps la majoria de comentaris, estudis i assajos que s’han fet sobre “La Terra Eixorca” coincideixen a considerar-la com a imprescindible.

El projecte neix després de la publicació al català de l’obra per Neus Nadal Pasqual amb notes del poeta manacorí Bernat Nadal.

La Terra Eixorca és vers, és ritme, és expressió existencial que denuncia la devastació en què va quedar Europa després de la primera guerra mundial. És un món opressiu, claustrofòbic, en el qual veiem paral·lelismes en molts àmbits contemporanis actuals.”

A la pel·lícula s’hi han introduït dues entrevistes reals, una a Ezra Pound (mentor d’Eliot) i una altra a T. S. Eliot per ajudar l’espectador a una millor comprensió de l’obra.

Per als exteriors s’han triat les Illes Fèroe (terres verdes, amb aigua però fredes i eixorques). Per als interiors, una bugaderia antiga a on es desenvolupen les escenes interpretades de l’obra.
La música respecta les referències que fa Eliot en el poema.

Del principi a la fi tot gira al voltant d’una buidor existencial, tot du a esperar el remolí final: la vida com una presó enrunada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.