3. Veritablement el nou Pla de mobilitat a Sant Llorenç ha costat. Exactament per què s’ha tardat tant? Manacor, Son Servera… ja ho han fet abans que noltros.
Ha costat sí, tota la raó, però amb la situació que hem tengut tot s’ha enderrerit molt i fins ara hem prioritzat altres actuacions. El Pla de mobilitat estava preparat per presentar-se a la ciutadania al març de 2020, just quan va començar la pandèmia.
Mentrestant hem anat fent feina amb l’ordenança que ha d’acompanayar el Pla de mobilitat, però consideràvem que durant la situació que hem viscut no era moment d’aplicar aquests canvis.
El fet de redactar el Pla de mobilitat no hem d’oblidar que va sorgir per una demanda ciutadana, hi havia moltes queixes de molt de trànsit i renou al Carrer Major i voltants.

Carrer Major
4. Parlanat d’aquests pobles esmentats abans, n’heu agafat exemple tants dels errors com dels encerts o considerau que són realitats o projectes diferents?
Pensam que cada poble té unes característiques diferents, no ens podem comparar amb els altres. Ens hem aconsellat de tècnics especialistes amb aquest tema, i no hem de perdre de vista que les directrius bàsiques de mobilitat són les marcades per la UE.
5. De fora pot parèixer que temíeu la resposta de la gent ja que no tothom hi està d’acord. Vos preocupa la rebuda de la gent a aquest nou pla?
Sabem que aquest pla no ha estat rebut de bona manera per tothom, escoltam les propostes de la gent i els suggeriments, alguns es poden tenir en compte i altres no, però a tots explicam el perquè es pot fer o no, tenir la visió general de la situació no és el mateix que només veure el que passa a davant ca teva, i d’això n’hem de fer un poc de pedagogia. Des de l’equip de Govern aplicar el Pla de mobillitat no és un càstig que es vol imposar a la ciutadania sinó una necessitat de pacificació del centre del poble del qual en breu termini obtendrem beneficis.
6. I els comerciants què troben de tot plegat? Els heu tengut en compte d’alguna manera?
Hem tengut en compte a tothom, aquest Pla de mobilitat abans de la seva aprovació ja va estar en exposició pública i quan es va fer l’aprovació inicial s’hi va tornar a dur. Així i tot, molts dels comerciants, quan es va començar a implantar, ens demanaren una reunió que es va dur a terme per escoltar les seves demandes: algunes s’han pogut dur a terme, altres no són viables.
Per experiència dels pobles del voltant, els centres de vianants a curt termini s’han convertit en centres on els comerços s’han reactivat. Des de l’Ajuntament estam estudiant com poder obrir línies d’ajudes per a la reactivació del comerç, aprofitant la conversió en zona de vianants del centre.
7. Anem parlant ja de dubtes concrets que ens han fet arribar… Per què al carrer Lepanto no aparquen alternativament a cada part del carrer i facilitaria així el pas dels cotxes en carrer de doble direcció?
Ho tendrem en compte, però allà també hi ha el problema que els cotxes passen massa aviat, els veïnats es queixen, hem de trobar una solució que pugui anar bé a tothom. Ho estudiarem.
Dins la zona ACIRE hi haurà aparcaments només per als autoritzats, però no són nombrosos. Recordem que a aquests carrers sense Pla de mobilitat ja no hi havia aparcaments. El que sí s’aplicarà als voltants de la zona ACIRE seran estacionaments de temps limitat, és a dir, que es podrà estacionar com a màxim 30 minuts.
9. Vos heu plantejat la possiblitat de pintar els llocs d’estacionament, així pentura la gent aparcaria bé, i no ocuparien dos llocs?
No, perquè quasi tots els carrers tenen aparcament semestral i això suposaria tenir tot el carrer pintat
10. La policia per aplicar el nou Pla inicalment ajudarà i educarà o sereu contundents i sancionarà des de bon principi?

La Policia Local serà un dels agents principals del canvi
11. Teniu previst en uns anys, si funciona, ampliar la zona de vianants? Carrer Pou, Sant Llorenç…
En un futur hi pot haver canvis, ja sigui per canviar, modificar o afegir carrers. És un Pla de mobilitat viu, sempre ho hem dit, s’ha d’anar adaptant a les situacions i si qualque aspecte no funciona poder-ho solventar.
Estan regulades per l’ordenança de la via pública.

Estació on poden aparcar els cotxes en dies de `perill de torrentada