Mots perduts: a la rossegueta

Pep Lluís Soler ens fa arribar aquest mot tan genuí de Mallorca i que, com bé diu, de cada pic se sent manco. Ell li ha vengut al cap quan l’altre dia jugant amb els fills va dir l’espressió “tira-la a la rossegueta”.

Significat: de rossec (Mall.).

Grafies documentades: “A Sant Llorenç no fan la rossegueta com nosaltres, que feim dues vegades una alçada de peu, i llavors l’enrevolt i les cocetes. A Sant Llorenç fan una rossegueta, llavors una de seguida i llavors fan l’enrevolt. I a mi m’hi fa falta una passa” ( Margalida Fullana Sagrera , Manacor, 1935, Revista Cent per Cent).

Etimologia: derivat de rossegar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.