Cuina: bullit

Escric aquesta recepta perquè hi siguin presents tots els nostres plats més menjats, però crec que és un plat que tots i totes coneixeu.

Elaboració: Jo sempre procur tenir tres o quatre ossos de porc un poc salats, els compr la setmana abans i els pos dins una alfabieta amb sal gruixada. El dia de fer es bullit, pas els ossos per aigua, després els pos al foc, tapats d’aigua i quan són quasi cuits tir l’aigua i en pos de nova. Hi afegesc (per a dues persones), cinc patates un poc més petites que el puny, dos bocins de col-i-flor com el puny i un bocí de safanòria; ho deix bullir una estona i després hi afegesc tres fulles de col borratxona. Quan la patata es comença a desfer, atur el foc, ho col i hi pos un poc de sal, un poc d’oli i un rajolí de vinagre, i ja tenim fet el bullit. També en faig de colomí o de pollastre i llavors sí que hi afegesc una carxofa, i qualque pic un ou que hagi bullit entre dotze i catorze minuts. Aquí teniu els nostres set plats setmanals: arròs blanc, carn al forn, conill amb ceba i gambes, peix, pollastre a l’ast, pop a la gallega i torrat.

Un comentari a “Cuina: bullit

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada