Colomí o guàtleres en col

Faig es colomí ben net per dins sa panxa i el sofregesc un poc. Amb es mateix oli don volta i volta a tres bocinets prims de botifarró, tres de panxeta, tres de carn seca de porc o llom, i tres bocinets de sobrassada.

Pos una olla en aigua en es foc i procur tenir dues fulles de col grossetes. Quan s’aigua bull, hi fic ses dues fulles de col i les trec per posar-les damunt una fusta. Dins una olla de test sofregesc un poc de ceba, fins que se torna coloret d’or. Després hi pos un poc de tomàtiga triturada, dos minuts i ho lleu des foc, umpl sa panxa des colomí amb es tres bocinets des botifarró, sa sobrassada, sa panxeta, i sa carn seca. Les embolic en ses fulles de col, procurant que no surti el de dins sa panxa, les coloc dins s’olla de test, damunt es sofrit, dos o tres minuts amb es foc mitjà. Després hi pos un tassó de aigua i mig de vi blanc, hi tall una altra fulla de col, també hi pos sis panses, i una grapadeta de pinyons, mentre se va coent , dins un murter, jo pic tres bessons d’ametlla crua, en un ai i un poc de pebre bo picant. Faig es murter net en un poc més de vi, sal en es gust i trebuc tot allò des murter a s’olla i que cogui.

Esper que ho proveu. Es set plats setmanals són: bullit, guàtleres en col, ou amb tomàtiga, paella, peix, pebres torrats, stek al pebre bo.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada