Colomí o guàtleres en col

Faig es colomí ben net per dins sa panxa i el sofregesc un poc. Amb es mateix oli don volta i volta a tres bocinets prims de botifarró, tres de panxeta, tres de carn seca de porc o llom, i tres bocinets de sobrassada.

Pos una olla en aigua en es foc i procur tenir dues fulles de col grossetes. Quan s’aigua bull, hi fic ses dues fulles de col i les trec per posar-les damunt una fusta. Dins una olla de test sofregesc un poc de ceba, fins que se torna coloret d’or. Després hi pos un poc de tomàtiga triturada, dos minuts i ho lleu des foc, umpl sa panxa des colomí amb es tres bocinets des botifarró, sa sobrassada, sa panxeta, i sa carn seca. Les embolic en ses fulles de col, procurant que no surti el de dins sa panxa, les coloc dins s’olla de test, damunt es sofrit, dos o tres minuts amb es foc mitjà. Després hi pos un tassó de aigua i mig de vi blanc, hi tall una altra fulla de col, també hi pos sis panses, i una grapadeta de pinyons, mentre se va coent , dins un murter, jo pic tres bessons d’ametlla crua, en un ai i un poc de pebre bo picant. Faig es murter net en un poc més de vi, sal en es gust i trebuc tot allò des murter a s’olla i que cogui.

Esper que ho proveu. Es set plats setmanals són: bullit, guàtleres en col, ou amb tomàtiga, paella, peix, pebres torrats, stek al pebre bo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.