Cuina: Calamars a la romana

Preparau uns cent cinquanta grams de calamar per persona, els feis ben nets, els posau dins una safata i els preparau com vos agradin, una espipellada de sal, un poc de pebre negre, uns alls xafats, mitja llimona sucada, i llavors els tapau de llet, durant unes dotze hores.  Preparau pa o galleta picada, dos ous, un sifó o aigua mineral amb gas ( n’hi ha que els agrada una cervesa ) desprès de ses dotze hores, tallau es calamar en redoles de mig centímetre, aproximadament, bateu s’ou en mig tassonet d’aigua mineral un poc moguda, que se mogui es gas.Posau ses redoles de calamar dins es pa o ses galletes rallades i ho mesclau un poc, ho treis i les posau dins s’ou, les anau mullant, i les tornau passar per se galleta o pa rallat. Procurau tenir s’ oli ben calent, i ben igual que fregir bunyols, es toc de sa llet el fa com si fos cervellet. Bé, ara vos contaré com feim es calamar farcit per devers ca nostra; Feim quatre o cinc calamarets petits ben nets, bull unes deu gambes pelades, prepar un aperitiu de cloïsses , en retir mitja cullerada, xap quatre alls per lsa meitat, faig una redola de ceba, faig netes ses cames des calamar i trec sa boca i ulls, ho sofregesc tot, gambes, cloïsses, quan sa ceba es doradeta, ho capol a bocinets ben petitets, hi pos una cullerada  petita de julivert, sa sal i es pebre negre que me pareix; perquè lligui un poc hi pos un ou i un poc de galleta picada, ho mescl tot ben mesclat, umpl es calamars i amb un escuradents els trau perquè no surti es marisc per darrera, faig un sofrit de tomatiga dins una olla de test, hi afegesc es calamars, les faig donar dues o tres voltes per es sofrit, i llavors hi pos s’aigua que me pareix, ho solc acompanyar de patates, mongetetes, i un poc de col, tot bullit amb so mateix brou des calamars.

Quant poseu carn o peix, en es forn, si l’ embolicau en paper d’alumini, tendreu dins sa safata bandeja sa mateixa temperatura  que es forn, i per tot igual.

Aprofitau es paper de alumini per no embrutar es forn, ni ses safates, ja que es paper d’alumini, no canvia es sabor, ni sa qualitat dels aliments.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada