Rebaixa del rebut del fems

El passat ple de l’Ajuntament de Sant Llorenç del Cardassar  aprovà per unanimitat la reducció de la taxa de recollida de fems d’un 15%. Els habitatges urbans pagaran 100 euros (abans 117) i els habitatges en sòl rústic, 45,88 (abans 53,97). Recordau que els habitatges en sòl rústic no disposen de recollida de fems.El PP va votar a favor de la proposta però demanà que la taxa es rebaixi segons els residus que genera cada habitatge i no de manera lineal.

Encara que pugui semblar mentida, estic totalment d’acord amb la proposta de na Manuela Messeguer. No és fa així amb els hotels? Idò estaria molt bé fer-ho amb la totalitat dels contribuents del municipi de Sant Llorenç. A Europa hi ha experiències molt vàlides en aquest sentit i sense anar tan lluny, un municipi com el d’Esporles ha recorregut a la inventiva i s’ha acostat molt a aquest objectiu.

Seria molt important que es posàs en marxa la recollida selectiva de residus porta per porta, un sistema que ja es fa a Son Carrió i que, inexplicablement ,s’ha anat ajornant a Sant Llorenç.

Aprofit aquest escrit per felicitar al responsable de la gestió dels contenidors de fems. Des de fa unes setmanes s’ha notat una millora important en la recollida i ja no és habitual veure caramulls de bosses de fems, paper o plàstics acaramullats, especialment el cap de setmana.

6 comentaris a “Rebaixa del rebut del fems

  • La meva apreciació està feta a partir dels contenidors del carrer Lepanto que han millorat respecte a fa uns mesos, però si aquesta millora no és general, hem de demanar que es faci tot el possible perquè ho sigui.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
 1. Si no ténen servei de recollida ses zones rústiques no és lògic. Idò l’ajuntament ofereix un servei fantasma??? No entenc si no hi ha servei perquè s’ha de pagar???
  Estic d’acord amb la proposta de Manuela ja que segons vaig llegir en el butlletí informatiu de l’any passat, oferiren una festa i tot a l’Auditorium. L’Ajuntament sempre a favor del peix gros i si els peixos petits segueixen separats no aconseguirem res mai, pensem una mica amb el petit contribuent que és el més afectat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Ah sí, idò que hem de fer no tenir infants? Hem de pagar el triple els que tenim infants que una persona qui no en té. Continuau així, aviat us donaran el carnet de qualsevol partit neo-lliberal

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. Jo esteria molt de acord de qui més embruta més pagui, perquè a nosaltres mos passa; Quant vivim a fora-vila, tot lo aprofitable pes animals, se aprofita, tot lo recicable se recicle, lo que no serveix pes animals ni per recicla, sempre tenc un caramull de fens, i ho tap devall es fèms, i si me queda qualque cosa le guart en es caramull de sa basura, per peguir-li foc ha se hivern; En se vida he produit ni una sole bose de fems en es camp. Si vivim a fora-vila molt menis fems produesc en es Poble, però en pac dues, de sempre. Injust, o no ?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 4. Sense cap mala intenció, uns aclariments:
  1.- La taxa de fems a les vivendes en sol rústic que no disposen de servei de recollida no paguen aquest servei però sí l’eliminació que com diu en Tomàs és de 45,88€ igual que les vivendes urbanes.
  2.- L’ordenança sobre la tarifa diferenciada per a la correcta gestió de la fracció orgànica dels residus municipals no esta feta només pels hotels. Així diu:” amb l’objecte de promocionar les pràctiques ambientals en la gestió dels residus, els subjectes passius que participin en els programes de recollida selectiva dels residus sòlids urbans que impulsi l’Ajuntament tindran dret a rebre una reducció de la tarifa en funció de la quantitat de fracció orgànica separada correctament. Hi ha hotels que fan aquesta separació, per tant son bonificats.
  3.- Els hotels paguen per plaça turística. Si agafam l’ordenança aprovada veim que una vivenda urbana pagarà 100,09€ l’any i un hotel 71,79€ per plaça i any. Per exemple si agafam un hotel mitja de 300 places, aquest pagarà 21.537,00€ l’any de fems.
  Si això es afavorir el peix gros, no comparteixo aquesta opinió.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada