El primer tom de L'”Aplec de Rondaies Mallorquines den Jordi des Recó” en format digital

No tot són males notícies per la llengua catalana a les Illes. La voluntat i persistència den Joan Cibersheep (àlies) ha fet possible que a partir d’ara ja puguem disposar de la versió per a dispositius digitals (E-books, tauletes, telèfons mòbils…) de les “Rondaies Mallorquines” den Jordi des Recó (pseudònim literari de Mossèn Antoni Maria Alcover i Sureda).

Foto den Benjamí Villoslada Gil

Aquesta fita suposa tenir les dues obres més importants del Mossèn Manacorí (i també de les més importants en llengua catalana) a l’abast de qualsevol dispositiu mòbil per modern que sigui:

A més el fet de que el gener de l’any passat s’acomplissin 80 anys de la mort de l’escriptor fa que ja n’hagin expirat els drets d’autor (als països a on la llei marca aquest temps), per això han pogut publicar aquest aplec de rondalles sota llicència “Reconeixement-No comercial-Comparteix igual“, per la qual cosa pot ser descarregat als vostres dispositius de forma gratuïta i totalment legal.

Teniu en compte que està basada en el primer tom de l’edició de n’Alcover, que són devers 14 volums i que fou publicada anteriorment al mes de gener de 1913, quan l’Institut d’Estudis Catalans (amb el Mossèn com a president) promulgà les lleis que han estat assumides en el conjunt dels territoris de llengua catalana, per la qual cosa no estan adaptades a aquestes normes. Això sí, per poques ganes que hi poseu no tendreu cap problema per comprendre i gaudir del text.

El document de les signatures dels components de l’Institut d’Estudis Catalans l’any 1913. Quins noms, una autèntica joia!

Un document, aquestes rondalles, que hauria d’interessar sense cap dubte a qualsevol persona que estimi, poc o molt, el nostre idioma i que hauria de ser tema d’estudi i admiració als centres escolars d’arreu dels Països Catalans, digui lo que digui el govern de torn.

Per descarregar-los podeu fer-ho des d’aquesta web https://sites.google.com/site/rondaiesmallorquines/toms .

Gràcies, gràcies i un milió de gràcies als qui han portat a terme aquest més que necessari treball 🙂 .

 

P.D. Com podreu veure, l’autor demana que si hi trobau errors l’hi faceu saber al correu que hi trobareu a la web de descàrrega. Teniu en compte l’antiguitat del text a l’hora de enviar les peticions de correcció ortogràfiques, més que res han de ser errades a causa del canvi del format de paper a digital.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada