La Banda de Música de Manacor participarà al Festival Internacional de Bandes e Música a Lleida

El febrer de l’any 2014, Eduardo Bernabeu Valls (Cocentaina, Alacant, 1966), és va fer càrrec de la Banda de Música de Manacor. Eduardo, va estudiar clarinet al Conservatori Superior de música i Dansa Oscar Esplà d’Alacant, acabant amb Matrícula d’honor i el Premi extraordinari de fi de carrera. Actualment és clarinet solista de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, i ha estat director de la Sociedad la Alianza de Torremançanes i de la SMI Santa Cecília de Son Rapinya.
Per saber més del director, i dels projectes de la banda hem entrevistat a: Antònia Bassa (vicepresidenta), Tomeu Bassa (tresorer), i el dinàmic, Mateu Riera, (vocal) que sempre es desviu per la banda.

IMG_1376

 Què tal el nou director. Esteu contents de la nova etapa?
Sí, l’actual director, Eduardo Bernabeu, va agafar la batuta de la banda el mes de febrer de l’any passat. Ha estat un any de molta feina i molts de projectes nous que fan que el nom de la banda estigui present a moltes converses. El nou director és un gran músic que es va fer càrrec de la banda manacorina amb molta il•lusió.
Ha introduït temes diferents al que soliu tocar o estils nous?
A iniciativa seva constantment estam pr
ovant nous temes com puguin ser bandes sonores de pel•lícules o concerts acompanyant a cantants o corals. És important anar variant el repertori per conèixer noves obres i evitar que els músics es cansin de tocar sempre el mateix.
Com va sorgir la vostra participació al Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida?
Quan varem escollir al nou director ja ens va proposar, des del principi, la seva voluntat de presentar la banda a un certamen ja que aquest fet ajuda a millorar el nivell musical de la banda. A més el director estava convençut que la banda faria un bon paper. Després de cercar diferents convocatòries varem decidir inscriure’ns al de Lleida per qüestions de dates. En aquests moments estam preparant les obres que hem de tocar al certamen en el mes de juliol.
És un festival competitiu?

 El festival és una competició on només hi ha un primer premi, però nosaltres ens el planteja’m com una experiència més. Anem a Lleida a fer un bon concert i passar-ho bé, conèixer gent nova i fer festa fent música.
Quin dia és el festival?
Dia 4 de juliol, on participen moltes bandes de diferents categories. Nosaltres participem a la segona categoria (bandes de fins a 60 músics) 

Quants de components sou actualment a la banda?
Actualment som una cinquantena de músics. Cal destacar que la majoria no tenen 18 anys. El fet de tenir una banda tan jove ens fa sentir molt orgullosos i mirar el futur amb il•lusió.
L’Escola Municipal de Música forma gent jove per a la banda?
Per poder tocar a la banda és necessari dominar mínimament un instrument.
La millor manera és anar a classe amb un professor que t’ajudi i et motivi.
La majoria dels components de la banda van a l’Escola Municipal de Música i d’aquesta manera el nivell de la banda va pujant constantment. La relació entre l’escola i banda és molt fluida. Des de l’any passat la banda deixa instruments als alumnes que volen aprendre a tocar per venir a la banda.
Els nous músics s’incorporen per Santa Cecília a la banda?
Tradicionalment els nous músics s’incorporaven a la banda per Setmana Santa. Avui en dia quan el professor ho troba oportú. Però al concert de Santa Cecília els donam oficialment la benvinguda a les noves incorporacions que hi ha hagut durant l’any.
Vos heu sentit recolzats per l’Ajuntament de Manacor a aquesta darrera legislatura? Aquests darrers quatre anys la comunicació entre banda i ajuntament a estat molt fluida ens sentim ben recolzats. Sense el suport de l’ajuntament seria molt difícil que la banda pogués fer la feina que fa. Ens cedeix el local d’assaig i posa la Brigada Municipal a la nostra disposició per fer els trasllats dels instrumentes pels concerts.
Quantes actuacions fa la banda al llarg de l’any al poble o terme municipal de Manacor?
Al llarg de l’any es fan una vintena de passa carrers i uns vuit concerts. La majoria d’actuacions es fan a Manacor, però també anem a Porto Cristo, Son Macià i s’Illot. A més des de fa tres anys tenim l’oportunitat de fer concerts a l’auditori de Manacor i estam molt contents de l’afluència de públic que ens ve a veure.
Podrem escoltar en directe el concert que presenteu al Certamen de Lleida?
Sí, a més ens fa molta il•lusió. El presentarem al concert que farem juntament amb la Banda de Música de Lluchmajor al Teatre de Manacor.
En aquest concert interpretarem les obres que hem de tocar a Lleida per tal que el públic manacorí pugui sentir la seva banda i avaluar la feina feta.
Volem aprofitar per agrair les facilitats i el suport que ha donat el teatre i l’equip de persones que hi treballen cada vegada que hi hem fet un concert.
Doncs, gràcies i enhorabona a tots els músics i director i només queda que ens digueu dia i hora del concert que fareu a Manacor?
Gràcies a tu Magdalena. Serà dimarts dia 30 de juny a les 20:30 h al Teatre de Manacor.
IMG_0007

IMG_1480

poster Musica de certamen

eduardo

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada