Ens està fugint de les mans el control del turisme?

Turistes que traspassen i ocupen la zona reservada per a la regeneració dunar, altres que es queixen d’uns preus a restaurants i tendes que ja no poden ser més baixos o que se’n van de la botiga després de muntar un espectacle i menysprear-ne els treballadors, brutor arreu, animals per dins la mar a qualsevol hora, venedors ambulants il·legals… són comportaments incívics que podem trobar dia rere dia a la zona costanera del nostre municipi.

Sembla que de cada vegada més s’està imposant el “tot val” per part d’algunes touroperadores per poder vendre “l’èxit d’una temporada excel·lent”. La nostra zona costanera sembla aquest estiu una mica menys la que fins ara coneixíem i en canvi ha fet una perillosa passa cap a un turisme que, des del meu punt de vista, no és desitjable i que es veu representat a altres parts del nostre país a zones com s’Arenal o Sant Antoni de Portmany. Correm per tant el perill de malbaratar el turista fidel que ve de forma regular i es comporta adequadament per un model de turista gens desitjable. 

dunes

Imatge de “Rei Edmund Alt IX” publicada al grup “Sant Llorenç speaker’s corner” de Facebook

Sovint els primers que reben la culpa d’aquests comportaments incívics són la policia local. És el més fàcil, però està clar i s’ha reclamat diverses vegades, que la dotació d’efectius a la costa llorencina durant l’estiu és a totes llums insuficient i és a més reconeguda aquesta mancança per part de l’equip de govern local. El que no s’explica és que es convoquessin sis places de policia local i que aquest mateix maig els 17 aspirants aptes renunciessin al seu dret d’entrar a formar part del borsí d’aquest cos policial. És un fet extremadament estrany i més tenint en compte els temps que corren.

Evidentment l’estat hauria de ser el primer responsable d’enviar efectius de suport a les zones costaneres, però ja fa anys que es reclama i ni ho ha fet ni ho farà. Uns i altres han preferit sempre tudar els doblers fent AVEs i autopistes buides amb els nostres imposts abans que donar una mà. Tampoc obligarà a les grans multinacionals de lloguer de cotxes a pagar els imposts aquí, tenim cada any milers de cotxes circulant per les nostres carreteres que paguen els imposts a la península. Per tant, res de bo podem esperar-ne, la seva filosofia és: “que els illencs pateixin la pressió massiva que nosaltres tudarem els imposts que s’hi generen”. Per tant, no podem comptar amb ells.

Pens que l’ajuntament hauria de donar una passa més en aquest cas i enviar efectius, si no pot ser en forma de policies que sigui en forma d’algun tipus d’agents que informin als turistes (i als que no són turistes també) de les seves obligacions i es coordinin i informin a la policia local.

No tot s’hi val per treure pit amb el dèficit  zero i pens que es molt més important el tenir controlada la convivència al municipi que no gastar-se 100 milions de pessetes reformant una piscina, si més no de moment i abans que algú prengui mal.

7 comentaris a “Ens està fugint de les mans el control del turisme?

  • Mai havia vist tants de venedors il·legals a la zona de Sa Coma, a la platja hi ha un desgavell important i costa cada vegada més posar-hi ordre… no pens que el turista de la nostra zona costanera es pugués comparar fins ara al per desgràcia típic d’altres llocs de festa i alcohol, però si no hi posam remei, o com a mínim ho intentam, podríem fer un canvi cap a pitjor si la cosa continua igual.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +1 (de 1 vot)
  • Es podrien provar cercar de dades objectives del tipus de contracte o altres aspectes de la convocatòria, aixi i tot s’ha de ser curosos amb aquest tema i comprovar que la informació sigui fidedigna. Hi ha persones per enmig i pens que no es pot fer cas de tot el que se sent pel carrer.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 2 vots)
 1. En relació a la pregunta de si “ens està fugint de les mans el control del turisme”, la resposta no es troba als turistes (o no) de la foto que traspassen i ocupen la zona reservada per a la regeneració dunar. Està just a darrera d’ells.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +5 (de 5 vots)
  • Cert. Però com passa amb el turisme de discoteques, alcohol i balconing, si existeix és perquè hi ha gent que hi consent. No tota la culpa és dels turistes, sempre trobaràs persones que vulgin fer aquí el que no li deixen fer a casa seva.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 2 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada