Més informació del concert de Luís Cobos i la Banda de Música de Manacor

El passat dissabte, 17 de desembre, la banda de Música de Manacor, dirigida pel gran director, músic i compositor Luis Cobos, va oferir un gran concert a benefici de la Fundació Trobada. Gent de tota la comarca va assistir al concert solidari. Una setmana abans ja s’havien exhaurit les entrades.
Fa més d’un any, el director de la banda de Música de Manacor Eduardo Bernabéu, va començar les gestions per a què els components de la banda poguessin viure una experiència única. Volia que els músics poguessin tenir un altre concepte del que és fer música baix la batuta del gran músic, director i compositor Luis Cobos.
No era feina fàcil, donat el gran nombre de compromisos i concerts que té arreu del món. Però la banda tingué la sort de cara, ja que Luis Cobos (com em va contar el dissabte al matí abans del assaig general), va començar a estudiar música als 5 anys i va començar tocant amb una banda de música. «Adoro las bandas de música, i estoy encantado de poder col·laborar y hacer este concierto benéfico con la banda de Música de Manacor. Además de ser un concierto benéfico, es también un reconocimiento a las bandas de música. En Mallorca me encuentro muy bién; tuve casa aquí durante 10 años».Dos directors excepcionals  INTERESSA DSCF5581
En les distàncies curtes, Luis Cobos és una persona excepcional, simpàtic, senzill, amb un gran sentit de l’humor i amb un amor incondicional per la música que et fa sentir i compartir des del primer moment. Amb paraules senzilles va ensenyar als músics de la banda manacorina a posar entusiasme i oblidar-se de les matemàtiques i a interioritzar les seqüencies, ja que així la música flueix, i com diu ell: »Todos somos música»
Resumint, que els músics varen quedar encantats. Esperaven un senyor més inaccessible, i des del primer moment es va saber guanyar la gent. Va ser molt senzill i explicava el per què de les obres i com les volia. Va advertir que donava les entrades sense esperar, i tothom va estar concentrat al 100%. Per als músics ha estat un plaer compartir escenari amb un senyor que ha dirigit orquestres arreu del món i que notaves que la fama que té se l’ha guanyada bé. Els va contar anècdotes amb estrelles mundials (Plácido Domingo, Arturo Sandoval,etc. …) i va ser molt agradable amb ells tot el temps dels assajos.INTERESSA DSCF5570
Vaig demanar a n’Antònia Bassa, què ha suposat per als músics aquest concert i quines han estat les obres més difícils. «Ha estat una gran experiència! Moltes hores d’estudi i de treball. Però quan veus el resultat, és una vivència molt enriquidora que t’ajuda a conèixer més música i sobretot poder gaudir-la. Les obres més difícils han estat Festive overture, Danzas rusas, i Dansa Malabo. I la que ens ha agradat molt és: «Todos somos música», és un tema amb molta força, i sobretot amb aquest lema importantíssim de que tots feim música».
Les dones de la banda amb en Luis Cobos DSC_5325
Junta Directiva amb els directors Eduardo Bernabéu i Luis Cobos DSC_5085
Per al tema «Todos somos música», de Luis Cobos, la banda va comptar amb la col·laboració de la soprano Carme Garí, el tenor Antoni Lliteres, i el Cor de cambra Ars Antiqua, un tema excepcional, amb unes veus fantàstiques i uns músics que ho donaren tot i posaren dret el públic. En Luis Cobos va dir dels músics de la banda, « ja és porque ellos dicen que no son profesionales; si no lo dijeran nadie se enteraria». Deprés del concert va dir als músics que hi havia hagut moments molt màgics, i que va quedar molt content amb l’actuació. De fet, els va dir que el poden tornar convidar a venir.
Des de Card.cat, la més cordial felicitació a tots els que han treballat per fer possible aquest magnífic concert solidari amb la Fundació Trobada. El concert del dissabte dia 17 de desembre de 2016, passarà a formar part de la història de l’Auditori de Manacor i de la banda manacorina. Enhorabona als músics i al director de la banda Eduardo Bernabéu, i com diu ell...Vaja banda que tenim a Manacor!!!”.
DSCF5674

DSCF5678

DSCF5692

DSCF5696
DSCF5702

La banda amb el seu  director abans de l'assaig general DSCF5573DSCF5688
descarga (1)

descarga

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada