L’Ajuntament en ple revoca el nomenament de fill adoptiu de Sant Llorenç al general Francisco Franco Bahamonde

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha revocat definitivament l’acord de ple de dia 26 de gener de 1937 de nomenament de Francisco Franco Bahamonte fill adoptiu de Sant Llorenç.

El dia 17 de juliol de 1936 l’exèrcit espanyol de Melilla es revoltà contra el Govern de la II República. El dia 18 de juliol la sublevació es va estendre a una part de la península, a Mallorca i a Eivissa.

A Sant Llorenç des Cardassar, el dia 20 de juliol, el governador civil, Luis García Ruiz, va destituir tots els membres de la corporació i va nomenar una comissió gestora presidida per Gabriel Carrió, que s’havia jubilat de secretari el dia 7 de maig anterior. Aquesta comissió, formada en gran part per falangistes, es va constituir el dia 1 d’agost.

El 18 de desembre de 1936 Aleix Mascaró Pascual substituí Gabriel Carrió com a president de la comissió gestora.

La comissió gestora municipal, a la sessió del dia 26 de gener de 1937, va adoptar l’acord següent: “A continuación se dio cuenta de una circular recibida del Excmo. Ayuntamiento de Palma en la cual da cuenta de la propuesta presentada por el Excmo. Ayuntamiento de Teruel en la que hace referencia a que con el fin de demostrar el profundo agradecimiento del pueblo español a su invicto Jefe de Estado Generalísimo Don Francisco Franco Bahamonde sea nombrado hijo predilecto, de España, esta Comisión Gestora en su totalidad de miembros acordó por unanimidad nombrar hijo adoptivo al Excmo. Sr. D. Francisco Franco Bahamonde y remitir al Excmo. Ayuntamiento de Teruel una copia del presente acuerdo.”

El procés que avui conclou es va iniciar el passat 16 de març quan l’Ajuntament en ple va incoar expedient per revocar la distinció honorífica concedida al que va ser cap de l’Estat, Francisco Franco Bahamonde.

3 comentaris a “L’Ajuntament en ple revoca el nomenament de fill adoptiu de Sant Llorenç al general Francisco Franco Bahamonde

  • No ho sabrem mai… des de fa temps el que passa als plens queda entre aquelles 4 privilegiades parets. L’ajuntament informa d’alguns punts, però no de tots, i no sabem qui ha votat en en contra i a favor, i l’oposició no diu ni ase ni bèstia i no sabem què han votat ni per què ho han fet en un sentit o altre.
   No entenc com no els pot interessar arribar a la gent, No és la manera de convèncer-los perquè els votin? Se veu que tenc una opinió equivocada del que és la política…
   La meva humil opinió és que cada partit hauria de fer un punt de vista de cada ple (al final és un cada mes) indicant per què voten una cosa o l’altra per així orientar la gent. No importa sigui a través de Card.cat (no tenim per què tenir l’exclusiva) però a través d’algun mitjà sí ho haurien de fer. Més que res per benefici propi. Per no anar més enrere record que el PP va votar en contra de l’ampliació de l’escola de sa Coma i tothom de la Costa se li va tirar damunt. Normal, ja que no sabien les raons que els havia duit a fer això i es van sentir traïts. Després na Catalina Ferrer per sort ho va explicar a través d’un comentari. Hi podies estar d’acord o no però almanco va quedar clar que la pretensió no era fotre a la gent de sa Coma perquè sí sinó que tenien unes raons determinades.
   Per això mateix idò als partits els convendria informar molt més.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +2 (de 2 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada