L’Ajuntament de Sant Llorenç informa

Des de l’Ajuntament vos convidam a assistir, a tots els interessats, a les reunions que ha organitzat la Plataforma en Defensa del Llevant, sobre els cinc projectes impulsats per Red Eléctrica Española:

 • La interconnexió Menorca – Mallorca, que fins ara connectava a Manacor, i a partir d’ara volen que connecti a Artà.
 • Una nova subestació, aferrada a l’actual, però que ocuparà quatre vegades més superfície que la que ja existeix.
 • Un canvi de tensió a la línia Artà-Capdepera, que vol dir desfer un tram actualment soterrat per col·locar 3 torres noves.
 • La connexió d’Artà amb la subestació de Bessons, que implicarà la construcció d’una nova línia de 2,2 kilòmetres.
 • Una nova connexió Cala Mesquida – Cala Millor, que vol dir aixecar una torre de 50 metres per evitar les línies actualment existents.

Aquest projecte preveu la instal·lació d’una nova línia d’alta tensió que travessaria tot el Llevant (els municipis de Manacor, Sant Llorenç, Son Servera i Artà) amb torres de 56 metres, les quals doblarien les actuals que es troben a la zona de Sa Real, Tenja, Balàfia, S’Arbossar, etc.

Les reunions es duran a terme els següents dies :

 • Dimecres, 21 de març, a les 20:00 h a Na Batlessa d’Artà
 • Dijous, 22 de març, a les 18:00 h al Molí d’en Polit a Manacor

Es important l’assistència dels interessats, especialment pels propietaris afectats pel projecte esmentat per tal de poder coordinar les actuacions que, des dels diferents municipis, i baix la coordinació de la Plataforma en Defensa del Llevant, es puguin realitzar durant el període d’al·legacions.

5 comentaris a “L’Ajuntament de Sant Llorenç informa

 1. Potser estaria bé un mapa d’on es preveu posar aquestes torres per saber qui són els “afectats” (a pesar que amb aquestes mides de què es parla, els afectats seríem tots).

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. ¿Per què es fan reunions, informatives i per facilitar al·legacions, a Artà i Manacor i no aquí?. (Essent el municipi més afectat, encara que tan sols fos per facilitar mitja dotzena d’al·legacions, pagaria la pena, o no?)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. Per lo que he anat vegent pareix esser que sa solucio mes consensuada seria fer se xerxes enterrades pero que jo sabi tant sols han enterrat un tram entre Manacor i Sant Llorenc devers son Talent i damunt sa xerxa han fet un trespol que no se si es molt mes vistable que es cables al, aire que al manco per devall hi ha vegetacio.Enterrar uns cables amb una tensio de 220000 volts per molt ben aillats que estiguin crec que es mes perillos que aereos.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada