La Reyal Académi de Sa Llengo Baléà

La llengua baléà està d’enhorabona: el Rei Felip VI ha concedit la qualificació de Reyal a la seva acadèmia, així que a partir d’ara se l’ha d’anomenar com Reyal Acadèmi de Sa Llengo Baléà.

Sabia que el nostre Rei era una persona que domina un gran nombre d’especialitats –sobretot militars, que per això va estudiar a les acadèmies de terra, mar i aire– i potser per això en el futur se’l recordarà com el Preparao, un qualificatiu tan encertat com el del seu pare, que abans de què passàs el que va passar per Àfrica, diversos paradisos fiscals i el Emirats Àrabs Units, era conegut com el Capechano (qui sap si en el futur li canviaran aquest sobrenom per un altre més actualitzat). El que no sabia és que també fos un especialista en llengües estranyes, com la baléà. La degué aprendre per Marivent, durant les estades a les que sovint el convidàvem? Que devia esser en Pep Gonella, el seu mestre?

Sigui com sigui, consider que és una bona notícia, perquè ens facilita informació sobre quines són les preferències del nostre monarca i quin és el seu grau de coneixement de les llengües que es parlen en el seu regne.

Visca el Rei! Perdó: Visque el Rey!

6 pensaments a “La Reyal Académi de Sa Llengo Baléà

  1. Cert. Així sabem on som i què en podem esperar.
    En tot cas i més enllà dels títols que pugui tenir una persona -per atzar?- no es pot anar contra les aportacions de la ciència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.