Sa cuina de n’Antònia, capítol 14

Hola a tots! Aquesta setmana farem dues receptes ben senzilles. Bon profit!

SALMÓ AL CAVA

Ingredients per 2 persones:

  • 4 trossos de salmó
  • ½ ceba
  • 6 xampinyons
  • 200 ml de cava
  • 200 ml de brou de peix o de fumet de peix
  • 200 ml de nata
  • Cibulet (cebollino)
  • Anet (eneldo)
  • Sal i pebre

Preparació:

Salpebra el salmó i marca’l pels dos costats a una pella. Guarda’l per després. A la mateixa pella, escalfa la ceba i els xampinyons laminats, afegeix-hi el cava i el brou i deixa-ho bullir per tal que s’evapori l’alcohol. Fica-hi després la nata i l’anet deixant-ho bullir fins que espessi. Per últim posa-hi el cibulet picat. Acompanya-ho amb unes verdures fetes al vapor saltejades amb unes gotes d’oli.

BISCOTTI DE PANSES I NOUS

Ingredients:

  • 220 g de farina
  • 120 g de mantega
  • 2 ous
  • 1 blanc d’un ou per pintar
  • 120 g de sucre
  • 120 g de nous
  • 75 g de panses
  • ¼ de culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1 dollet d’extracte de vainilla

Preparació:

Mescla la farina, la sal i el llevat a un bol. Fon la mantega i afegeix-hi el sucre, els ous i l’extracte de vainilla. Quan estigui ben mesclat, fica-ho a la farina i segueix mesclant fins que quedi ben integrat. Després, afegeix-hi les nous i les panses. Divideix la pasta en 3 bolles, aplana-les com si fossin barres de pa i col·loca-les dins una palangana de forn. Pinta-les amb blanc d’ou i cou-les 20 minuts a 190o. Després que refredin damunt 10 minuts, fes llesques d’uns 2 cm i torna-les a coure fins que quedin daurades (seran  uns 10 minuts).

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada