Ja n’hi ha prou, necessitam les ajudes JA!

Dos mesos després hi ha gent que encara no pot dur una vida amb un mínim de normalitat. Les ajudes de l’estat no arriben, ni se sap res ni s’espera, immobilisme total. El consorci d’assegurances dels vehicles afectats no ha tramés encara les taxacions dels cotxes, informaren que tenien quaranta dies per passar la proposta, molta gent no s’atreveix a comprar el cotxe sense saber la valoració que li faran del o dels que va perdre. N’hi ha prou amb fer una volta per Sant Llorenç o per les zones rurals d’arreu del municipi llorencí per veure cases que estan tancades o sense amoblar, amb el mínim. Ho perderen tot, i tot és tot.

Cal una resposta a tota aquesta indiferència davant la desgràcia. Entenc que jo personalment no en sóc afectat directe però veure aquest panorama m’indigna d’una forma que no us ho podeu imaginar i tenc molt clar que el que fa més por a aquests que passen de la desgràcia aliena, això sí, després de venir a fer-se la foto pertinent, és  la unitat d’acció de la gent.

Per això des d’aquí, que com ja sabeu és una tribuna oberta  a tothom, volia proposar-vos que pengeu als balcons de les vostres cases una tela blanca ben ampla amb una frase d’indignació davant d’aquesta injustícia. He posat la del títol com a exemple però pot esser qualsevol altra. Potser seria bo organitzar-ho des de l’associació d’afectats, feu-ho com més aviat millor.

Jo mateix, i estic segur que molta gent que com jo que no en forem directament afectats us seguirem en la petició, decidiu el que decidiu.

 

 

8 comentaris a “Ja n’hi ha prou, necessitam les ajudes JA!

 1. Dubtes…

  – Tenc entès que hi ha gent a qui ja han donat una partida (crec que era un primer pagament de’uns 5.000 euros). El que no sé és si és l’únic que han rebut i d’on provenia (Govern, Consell o estat). M’ho podeu aclarir?

  – Els diners que va recaptant la gent solidàriament tenc entès que van a un compte que gestiona l’ajuntament. No s’han fet encara els barems per repartir-ho?

  Gràcies

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
  • Per la gent amb la que he parlat:
   -Han rebut les ajudes del Consell.
   -No han rebut les ajudes de l’estat.
   -Desconec el tema de l’ajuntament.

   En qualsevol cas fora bo saber-ho des dels mateixos damnificats.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +2 (de 4 vots)
 2. El primer pagament va ser del Consell y el varem rebre la segona semana después de sa torrentada

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
  • Pel que veig és així en la major part dels casos, ara he editat el meu comentari anterior a on es contradeien el primer i el tercer punt. Gràcies

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +1 (de 1 vot)
 3. El primer pagament era de la conselleria d’Afers Socials del Govern Balear. Tenc entès que el Consell de Mallorca, l’Estat i l’associació d’Afectats encara no han ingressat res. Desconec si l’Ajuntament ja ha fet algun ingrés.
  Quant al consorci, el meu cotxe ja està arreglat (tres setmanes al taller) i el consorci s’ha fet càrrec de la factura.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 4. En el meu cas, avui he rebut els 6000€ del cotxe (tenc entès que del Govern), ja fa un mes també la del consorci (també pel cotxe)…i el primer dilluns de la torrentada, la del Consell…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 5. I a què esperen l’estat i l’ajuntament a fer efectius els pagaments? Segons vaig entendre a l’Espai 36 els de l’ajuntament havien de servir per complementar els de l’estat, és un peix que es mossega la coa. No s’entén que, dos mesos després, amb la necessitat que hi ha d’aquests recursos encara no s’hagin transferit a la gent que ho necessita.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 7 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada