Xarxa d’observadors de la Nacra (Pinna nobilis) al litoral de Balears

La Nacra és un molusc bivalves, el més gros de la mediterrània i el segon més gran del món. Pot assolir una mida de 120 cm d’allargada i viu a les praderies de posidònia. Es tracta d’un gran filtrador de l’aigua de la mar.

Des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, a través del seu Servei de Protecció d’espècies, ha impulsat una campanya de sensibilització sobre l’espècie marina Pinna nobilis, degut a la gran mortalitat que ha patit aquests darrers anys a causa d’un protozou que la parasita. Aquesta gran mortalitat ha fet que els nombre d’individus hagi disminuït considerablement arribant quasi a la seva desaparició com espècie.

Per tot això, l’Ajuntament de Sant Llorenç anima a tots els que observeu la seva presència a les costes del nostre litoral ho comuniqueu als grups d’investigació mitjançant el whatsapp al 606 875 244, a www.observadoresdelmar.es/projecte-14.php, o a especies@dgcapea.caib.es.

Totes aquelles persones que reportin un avís de l’ubicació de Pinna nobilis, rebran a canvi una camiseta del projecte i identificaran aquell individu amb el seu nom.
Podeu trobar més informació al següent enllaç.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada