Xarxa d’observadors de la Nacra (Pinna nobilis) al litoral de Balears

La Nacra és un molusc bivalves, el més gros de la mediterrània i el segon més gran del món. Pot assolir una mida de 120 cm d’allargada i viu a les praderies de posidònia. Es tracta d’un gran filtrador de l’aigua de la mar.

Des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, a través del seu Servei de Protecció d’espècies, ha impulsat una campanya de sensibilització sobre l’espècie marina Pinna nobilis, degut a la gran mortalitat que ha patit aquests darrers anys a causa d’un protozou que la parasita. Aquesta gran mortalitat ha fet que els nombre d’individus hagi disminuït considerablement arribant quasi a la seva desaparició com espècie.

Per tot això, l’Ajuntament de Sant Llorenç anima a tots els que observeu la seva presència a les costes del nostre litoral ho comuniqueu als grups d’investigació mitjançant el whatsapp al 606 875 244, a www.observadoresdelmar.es/projecte-14.php, o a especies@dgcapea.caib.es.

Totes aquelles persones que reportin un avís de l’ubicació de Pinna nobilis, rebran a canvi una camiseta del projecte i identificaran aquell individu amb el seu nom.
Podeu trobar més informació al següent enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.