Parc Natural de Llevant

Des del Parc Natural de Llevant ens han tramès el següent article:

Recol·lecció de llavors de plantes endèmiques en el Parc Natural de Llevant.

Dins l’estiu, després de la floració, és el temps per recollir les llavors de les plantes endèmiques (només es poden trobar a les Illes Balears). El tècnic Carles Cardona del Centre Forestal de les Illes Balears situat a Menut i Víctor Martínez un alumne en pràctiques de biologia, ens han explicat com agafar les llavors i com posteriorment fan la selecció per fer el planter.
Les llavors que hem recollit han estat d’Estepa Blanera (Pholomis italica), antigament s’empraven les fulles de la planta com a blens per les llànties i també s’utilitzaven les fulles per escurar. Hem recollit llavors d’estepa joana (hypericum balearicum) arbust aromàtic que el trossos de la planta s’empraven per socarrar els porcs a les matances i també sempraven per a usos medicinals. I també hem recollit llavors de camamil·la de muntanya (Santolina chamaecyparisus subsp.magonica) molt coneguda i utilitzada per fer infusions, l’homo en Barraca d’Artà en venia ramellets a sa plaça i ses madones les compraven perquè té propietats tòniques, digestives i calmants.
Hem d’agrair als del programa Sembram Futur impulsat pel Soib, que han passat tot el matí al Parc Natural ajudant-nos a fer la recollida.
Ara a esperar que creixin i dins l’octubre de l’any que ve farem la reforestació al parc.

Un pensament a “Parc Natural de Llevant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.