Una vintena de centres educatius participen a la segona edició del projecte “La Serra de Tramuntana: un món per descobrir”

Centres educatius de diferents municipis de Mallorca s’han apuntat a la segona edició del projecte d’educació ambiental “La Serra de Tramuntana: un món per descobrir”, per realitzar activitats durant el primer trimestre d’aquest curs escolar. Un total de 20 centres públics i privats de Palma, Manacor, Alcúdia, Llucmajor, Sóller i Fornalutx varen respondre positivament a la convocatòria que l’associació Tramuntana XXI va llençar a finals del curs passat, perquè els centres sol·licitessin l’acompanyament de l’entitat per posar en marxa diferents activitats de sensibilització al voltant dels valors ambientals, culturals i patrimonials de la Serra de Tramuntana. Tot vertebrat a partir de materials didàctics, que inclouen làmines en gran format amb mapes topogràfics i mapes il·lustrats amb elements que fan referència a la flora, la fauna, el patrimoni i personatges il·lustres de la serra de Tramuntana. A més, s’hi han afegit dues làmines il·lustrades amb informació específica sobre flora i elements singulars. El material ha estat dissenyat per Tramuntana XXI, amb la col·laboració de la Societat Balear d’Educació Ambiental – SBEA.

Per aquesta segona edició, i gràcies al suport del Departament d’Educació ambiental de la Conselleria de Medi ambient, es comptarà amb el suport d’una educadora ambiental que facilitarà més de 60 tallers a classes des de primària a segon de batxillerat. Les activitats del projecte s’adapten a la graella curricular segons les necessitats del centre, ja que el material és útil per aplicar-se a classes de matemàtiques, ciències naturals, ciències socials i llengua catalana.

L’objectiu del projecte és que els nins/es coneguin la gran riquesa natural, cultural, històrica, etc. de la Serra de Tramuntana, promovent un sentiment personal i comunitari d’estimació i de responsabilitat respecte a la Serra i els seus habitants. “Des de Tramuntana XXI volem contribuir a la sensibilització de la ciutadania sobre el valor de la Serra de Tramuntana amb una mirada integral”, diu Joe Holles, president de l’entitat, “és a dir, tenint en compte la seva aportació ambiental, però també patrimonial i social”. Per a l’associació aquest exercici de sensibilització ha de començar des d’edats primerenques i per això ha estat clau fer aliances amb institucions educatives.

“La Serra és la casa de molta gent, tant dels que hi resideixen com dels que hi vénen a treballar, a descansar o gaudir-ne”, afegeix Holles, “pensam que qui coneix bé la Serra, l’estima i la valora, i per tant es converteix en un potencial agent de conservació i protecció de la Tramuntana”.

L’any passat ja vàren participar en el projecte més d’una vintena de centres, alguns dels quals han volgut repetir l’experiència aquest curs.


Maria Reyero
Tècnica de Comunicacions
Fundació Iniciatives del Mediterrani

Un comentari a “Una vintena de centres educatius participen a la segona edició del projecte “La Serra de Tramuntana: un món per descobrir”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada