CC. Passa d’hora!

Canvi climàtic. Passa d’hora!
La gent jove, en bona part encapçalada per Greta Thunbreg ens està donant tot una lliçó. Ja ningú creu que el tema “canvi climàtic”sigui una exageració dels ecologistes. Tots hi som implicats!.
Es comencen a percebre reaccions. Per exemple ja es destina un part de l’apartat “El temps” de TV3 a parlar-ne.
Sense anar més lluny avui mostraven els resultats d’una àmplia enquesta on s’assenyalava que un 65% dels joves (adults de demà) pensa que “Cada un de nosaltres en som responsables del canvi climàtic”

Avui, dia de la Vaga Mundial pel Clima, des d’aquí, amb l’abreviació inicial CC, es pretén encetar una sèrie de comentaris relacionats amb el tema.
Una de les fonts d’informació en serà l’opuscle “50 coses senzilles que tu pots fer per salvar la Terra” de Naturart (1992) -ja fa trenta anys que ja se’n parlava! (l’edició americana és de 1989)-, però amb la boca petita i poca implicació.

Sembla que ja és hora de posar-s’hi, o encara més, ja passa d’hora!
Com acostuma a passar amb totes les coses, el que resulta més transcendent és el que fem cada un de nosaltres, derivat de les nostres actituds que, a la vegada deriven dels pensaments.
Resultaria perfecte si, amb aquests petits comentaris alguna persona lectora es sentís motivada per canviar algun dels seus costums. Però si no fos així, tampoc passa res, em servirà a mi. No vull quedar mans fentes davant tot el que, com a col·lectiu humà, estem desbaratant.

Son moltes les tecles a tocar, les oportunitats en l’aplicació dels canvis personals:
Potser la primera oportunitat és repensar el vot del dia de les eleccions. ¿Quin és el partit que em garanteix més qualitat ecològica?.
Però això no basta, hem arribat a un punt que no es pot confiar amb el que faran els altres.
També, a consciència, puc incidir una miqueta, una micoia de no res, però una miqueta sobre: l’efecte hivernacle, la contaminació de l’atmosfera, la capa d’ozó, els residus perillosos, la pluja àcida, la vida silvestre, la brutícia i l’estalvi d’aigua i energia.
Tots incidim, pel simple fet de viure sobre aquests vuit possibles camps d’acció.

La frase. Fa trenta anys ja es deia:
“El 99,5% de l’aigua dolça de la Terra es troba en glaceres i neus perpètues”

Imatge de wiquicommons. El forat de la capa d’ozò amb imatges de 1979 i 2008

2 comentaris a “CC. Passa d’hora!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada