Refranys: Qui no es…

Qui no es cansa, alcança

Significa que aquell que és persistent aconsegueix allò que vol.

Les referències que mostra Barbara Sagrera en el seu “Corpus…” orienten la persistència a raons amoroses, tant la recollida a la rondalla “Na Dent d’or” (Qui no es cança, alcança. He començada a cercar aquesta al·lota, i o l’arribaré a trobar o cauré) com la recollida en el Cançoner Popular de Mallorca (Oh ramallet vertader!/ En tu tenc la confiança: / si el qui no se cansa alcança / segur que t’alcançaré).

Després d’algunes referències al refranyer, citades en anteriors entrades, referides al conservadorisme (recordi’s aquella tan popular de “Qui barata es cap se grata”) i a l’immobilisme, voldria ampliar la mirada, posar en valor i orientar la transcendència del refrany que avui es presenta, a tots els àmbits de la vida.

Des de la psicologia, i més concretament analitzant els factors d’autosabotatge de Stenberg, se’ns mostra el camí del benestar i un dels factors a considerar és precisament la perseverança, la persistència en aconseguir aquelles metes realistes que hom s’havia proposat.

El podem posar, idò a la llista dels refranys a considerar!

Aquest article s'ha catalogat com a General per Guillem Pont. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada