Se suspenen les Festes Patronals

L’Ajuntament llorencí després de molt deliberar i fins i tot sospesar la possibilitat de fer almanco unes Festes lights de petit format, finalment ha decidit no arriscar-se i a causa de la crisi que patim pel Coronavirus suspendre oficialment les Festes Patronals de Sant Llorenç. Només es faran algunes activitats on-line de les quals s’anirà informant. A continuació podeu  llegir el comunicat sencer i opinar a través dels comentaris o les xarxes socials què vos pareix aquesta difícil decisió que ha pres el nostre consistori.

“Un cop analitzada l’evolució de les xifres de contagis de la pandèmia de la #Covid19, els canvis que es succeeixen de forma continuada en relació a les mesures de seguretat de la crisi sanitària i la contínua actualització de les instruccions per part del Govern de les Illes Balears, cal seguir amb els protocols de màxima seguretat establerts per les autoritats sanitàries.

Tal com marca la normativa, tots els esdeveniments es troben emparats a unes capacitats màximes d’aforament respectant, en tot moment i de manera estricta, la distància social i l’ús de la mascareta. D’aquesta manera s’entén que tots els esdeveniments presencials suposen un punt de risc elevat de contagi que, en la major mesura possible, s’han d’evitar.

L’Ajuntament concep les festes patronals com un punt de trobada d’amistats, familiars i veïnats, per compartir bones estones i viure moments de germanor. Però això no és possible a causa de les mesures sanitàries i de distanciament social.

Aquest fet suposa que dels esdeveniments que es puguin dur a terme, s’han de limitar a un format en línia (online), a través de les eines que ens facilita diàriament la tecnologia i que ens permet garantir una màxima seguretat pública. La lluita contra el #Covid19 continua i no podem fer passes enrere.

Des del consistori reclamam comprensió a la ciutadania local i responsabilitat a totes les entitats i col·lectius en el compliment de les mesures excepcionals que actualment s’estan decretant per part del Govern de les Illes Balears.

Després de reunir-nos en comissió informativa tots els grups en representació municipal a l’Ajuntament, en data dimecres 29 de juliol de 2020, hem acordat suspendre les festes patronals de Sant Llorenç des Cardassar.

Per tot el que s´ha exposat, tots els membres de la Junta de Govern hem acordat per unanimitat:
👉 Suspendre les Festes Patronals de Sant Llorenç en caràcter general.
👉 Només es podran celebrar aquells actes, de petit format i virtuals, que no posin en risc ni als mateixos participants ni a la resta d’organitzadors.
👉 L’organització i el desenvolupament dels actes estaran subjectes a l’autorització per part del delegat de festes. Correspondrà a l’entitat organitzadora encarregar-se de que es compleixin les condicions establertes per les autoritats sanitàries. L’entitat organitzadora serà la responsable de l’esdeveniment.

Gràcies per la vostra comprensió i col·laboració”.

Un comentari a “Se suspenen les Festes Patronals

  1. Puc entendre que se suspenguin actes multitudinaris com la festa de l’espuma, la cursa nocturna… però crec que l’ajuntament hauria hagut de fer un esforç per fer unes festes diferents adaptant-les a la situació actual com han fet altres ajuntaments en lloc de suspendre-les.

    Em comentava fa uns anys un comerciant que “si no fos per les festes el negoci just ens dona per viure i no massa més, sense les festes hem de fer massa hores per massa poca cosa”. Eliminades aquestes festes potser molta gent optarà per quedar a ca seva o per anar a sopar a un altre lloc. De ben segur molta gent que baixava al poble a propòsit de les festes d’aquests dies, ara tampoc ho farà. Això per desgràcia acabarà incidint, poc o molt, en el comerç i la vida al poble. Potser després anirem el capvespre a fer un cafè, a comprar roba o la premsa, i ens queixarem de que trobam tancat perquè (com és normal) a aquests comerciants no els hi surt a compte obrir tot el capvespre per una despesa tan ínfima, i és que les festes, més enllà de la bauxa, són un dinamitzador de la vida del poble.

    A banda d’això el darrer paràgraf esmenta que “L’organització i el desenvolupament dels actes estaran subjectes a l’autorització per part del delegat de festes. Correspondrà a l’entitat organitzadora encarregar-se de que es compleixin les condicions establertes per les autoritats sanitàries. L’entitat organitzadora serà la responsable de l’esdeveniment.”, o sigui que si qualsevol entitat vol tirar endavant una activitat (música, cinema, cultura…), s’haurà de carregar amb tota l’organització i a més amb tot el pes de la responsabilitat. Crec que no és aquesta l’actitud que molta gent espera per part de d’un ajuntament i més en uns moments tan complicats com els actuals, però per altra banda també es vera que aquesta resolució s’ha pres per unanimitat de tots els regidors de l’ajuntament, que al cap i a la fi són els que representen als habitants del municipi.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +4 (de 8 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada