Mots perduts: turba

M’ho va enflocar ben directament; – avui dus sa turba!; -què és això? -no cerques mots?,idò ja en tens un altre!.

A vegades en la conversa, en les reflexions, a l’hora de realitzar determinades tasques, apareixen mots que restaven amagats en les tavelles del cervell. Hi son, però no els recordam fins que els hem de mester.

El DCVB mostra

2. TURBAf.
Estat de torbació (Mall.). Dur la turba: estar desficiós o en desequilibri anímic. «Tota sa Setmana Santa | duen la turba es jueus; | no la duran parents meus, | en no ser per qualque enquantre» (cançó pop. de Llucmajor). En Figuera, aquests dies passats, duya la turba, Roq. 13. Sa nostra Redacció avuy ja du la turba, Ignor. 28. Turba de cap: rodament de cap.
Etim.: 
postverbal de turbar (=torbar).

 

Aportació de Caterina Pons

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada