Rafel Nadal, nomenat fill adoptiu de Sant Llorenç

Avui, que es compleixen dos anys de la torrentada llorencina, s’ha sabut que l’Ajuntament nomenarà fill adoptiu al tennista manacorí Rafel Nadal i se li dedicarà un carrer  per la seva ajuda prestada durant la torrentada.  

Recordem que Rafel Nadal va venir a llevar fang com un voluntari més i va donar un milió d’euros al poble per a la seva recuperació. Per aquests fets l’ajuntament ha decidit aotrgar-li aquestes dues distincions.

PD: Recordeu que podeu donar la vostra opinió sobre aquest fet a través dels comentaris o a les nostres xarxes socials.

9 comentaris a “Rafel Nadal, nomenat fill adoptiu de Sant Llorenç

 1. No dubto de la humanitat i la bona fe d’en Rafa, però crec que, juntament amb el doctor honoris causa de la Universitat de les Illes Balears de fa uns anys i les desavinences amb l’actual equip de govern de l’ajuntament de Manacor recent, me pareix que han tornat a ficar-lo en un compromís que -crec- que ni el mateix vol.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 2 vots)
 2. No posaria mai en dubte la vàlua com a esportista d’en Rafel, i estic segur que quan ell va venir a ajudar i va fer l’aportació que va fer, no ho feia en cap cas perquè se li reconegués amb aquests honors, sinó per que el cos i el cor li ho demanaven. Crec, com diu el comentari d’en “Tolo” que l’estan ficant a un compromís que ell no desitja.

  A banda d’això, amb aquestes accions i des del meu punt de vista, s’està creant diversos greuges comparatius: per una banda amb la resta de voluntaris, als quals se’ls hi havia de fer un monument de reconeixement, del que encara no se’n sap res, i per la banda esportiva a altres esportistes com per exemple na Marga Fullana, la qual tot i comptar amb una quantitat de títols mundials (5 si no vaig errat) en la seva especialitat, fita a l’abast de molt pocs esportistes, i tenir-ne el domini absolut a nivell estatal, no té cap carrer amb el seu nom (de fet no hi ha cap carrer amb nom de dona a tot el municipi apart dels rels relacionats amb la religió), tampoc ha estat anomenada (no ho sé del cert hi ho hauria de confirmar) filla il·lustre de Sant Llorenç. Esmentar també, que tampoc hi ha noms de carrers relacionats amb gent important de la vila a nivell cultural, i en podríem fer un llistat de gent mereixedora d’aquest homenatge.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +5 (de 9 vots)
  • Posaren el seu nom al poliesportiu, com Guillem Timoner a Felanitx o Miquel Àngel Nadal a Manacor.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +3 (de 3 vots)
   • Sí, però des del meu punt de vista una cosa no lleva l’altra. En Mossèn Alcover té un institut i una avinguda al seu nom a Manacor. El pintor i escultor en Joan Miró té una avinguda i un institut a Palma.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: -1 (de 5 vots)
 3. Ho trobo un lleig i un despreci cap a les persones anònimes que, de una manera ò una altra varen ajudar. Pareix que l’escaló social compta a l’hora de agraïr una ajuda.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 7 vots)
 4. Rafel Nadal ha guanyat el 13 Roland Garros!!! Tot el món està, sense cap dubte, entusiasmat i al·lucinat amb ell; TOT EL MÓN. Crec, doncs, que no estaria gens malament aquí tenir l’orgull i l’honor de tenir-lo com a fill adoptiu del poble, en senyal de gratitud per tota l’ajuda que va donar després de la torrentada. Ell no necessita aquest honor, Déu meu; ja li donen honors per tot el món!!! En realitat, l’honor seria per al poble de Sant Llorenç si ell acceptàs. Perns que, a l’hora de jutjar aquestes qüestions, s’hauria de tenir una visió més universal de la realitat i no tan localista…
  Enhorabona a l’Ajuntament per tan excel·lent iniciativa.
  Visca Rafel Nadal!!! Ets el millor!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 3 vots)
  • Pot resultar paradoxal però trob que tots teniu part de raó. No hi ha dubte que Rafel Nadal es va portar molt bé amb el poble sense ni tan sols ser llorencí (només hi té família) i per això es mereix algun tipus d,agraïment. Alhora és ver qui critica que més gent també va ajudar i es fa un greuge comparatiu si no els premiam igualment (quan algú t,ajuda és mal de mesurar l,ajuda que te dona, ja que cadascú té unes circumstàncies personals i uns recursos a l,abast). Però això no és culpa d,en Nadal, sinó que ve en la naturalesa de qualsevol premi que es dona. Com pot ser que Hitchcock, Kubric, Kurosawa o Ingmar Bergman no tenguin un oscar? O que Kafka, Tolstoi o James Joyce no tenguin el Nobel de literatura? O a nivell local per què a a la web de l,ajuntament de personatges singulars del nostre poble (és el mateix a petita escala) no hi surti gent com els artistes Bel Fullana, Toni Nadal, Joan Morey o el marger Parrino? Doncs perquè tot premi que es doni (i no vol dir que, com ara el de Nadal, no sigui ben merescut) comporta deixar algú fora (sovint injustament, ja que qui s,ho mereix més sempre és subjectiu). Però això ve implícit a qualsevol premi…. llavors s,accepta o no el joc.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +3 (de 3 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada