Un grup de mestres es manifesten en contra de les mesures escolars «Per a la infància»

Manacor, 8 d’octubre de 2020.
” Per la infància ” és un grup de mestres que ens volem manifestar en contra de les mesures que es duen a terme a l’escola. Creiem en el respecte cap a la infància i la humanització d’aquesta. Amb la situació que estem vivint a l’escola en aquest moment, ens sentim amb la necessitat d’exercir el nostre dret d’expressió. Les mesures que es duen a terme a les nostres escoles, dictades per la Conselleria a dia d’avui són les següents: – Distància física entre els alumnes i els mestres. – Ús de mascaretes en l’etapa de Primària i en el personal del centre. – Assignació d’un lloc permanent dins l’aula, no ús de material compartit. – Mobilitat totalment limitada. – Tutoria per part dels especialistes i inatenció de les Necessitats Educatives Especials dels alumnes ja que no reben un suport regular dels especialistes.
Estam convençuts que aquestes mesures: – No respecten les necessitats vitals i els drets fonamentals de la infància. – Són mesures totalment incoherents amb la vida fora de l’escola. – Afavoreixen la fredor i la robotització de l’escola. – Es vulneren els drets dels infants.
Nosaltres consideram que aquestes mesures són inadequades i potencialment perilloses pel desenvolupament saludable i l’equilibri psico-emocional dels infants. No cal ser educador o educadora, mare o pare per adonar-se de la dificultat d’implementar en els nins i les nines la major part d’aquestes mesures i, molt especialment, el distanciament social. Des de fa més d’un segle, sabem per nombroses investigacions que el tacte i el contacte humà exerceixen un paper fonamental en el benestar infantil, tant important com l’alimentació. El rostre i la mirada són un dels elements a través dels quals els nins i les nines aprenen a identificar les emocions, desenvolupen la capacitat d’empatia i incorporen els complexes i delicats processos de la comunicació humana. I ara a l’escola aquesta identificació de les emocions està greument limitada pel fet de dur mascaretes, ja que a més de tapar quasi tot el rostre, dificulta l’expressió oral i l’escolta clara del que s’està expressant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.