Els mallorquins, sempre els darrers

Entenent com a mallorquins aquell col·lectiu de persones que,  amb diversa ascendència i des de diferents posicions ideològiques, posen per davant de tot això la seva estima a Mallorca i allò que sigui millor per aquesta terra i la seva gent, m’ha quedat ben clar a través dels anys que sempre se’ns menysprea.

La darrera mostra és aquest titular del diari UH que esmenta la permissivitat, inoperància i m’enfotisme, dels cossos de seguretat i institucions estatals quan després de la brutal agressió patida per la policia local a Cala Ratjada.

Diu el batlle de Capdepera que això és inadmissible i que en prendrà mesures, però em fa la cara que les mateixes institucions que ens menyspreen a nosaltres, li faran acotar el cap.

Mentrestant, la policia local, dels pocs professionals propers que tenim dia a dia al nostre costat, es cremaran, i ho faran no tant pel menysteniment de les institucions estatals, sinó perquè els mallorquins no els hi estam fent costat, ni ara ni durant tots aquests anys en els quals, també a causa de l’estat, han hagut de fer i continuen fent feina baix mínims. O encara pitjor, els mallorquins “de boqueta” però no de fets, aquells que es venen la terra per canviar de cotxe i enrajolar el pis, aquests han estat, i són sempre els primers en tirar terra  damunt la policia, els metges, els bombers… perquè segons ells “no hi tenien cap feina” o “ningú els hi havia demanat de fer allò”.

Tant en casos com aquest, com a d’altres com el de la piscina d’en Pedro J.  a on el corrupte Jaime Matas i els seus amics varen arribar a demanar perdó “en nom de tots els mallorquins o com quan Son Severa va tenir durant anys la seva via cap a la mar tancada a causa de la paralització (i al final liquidació) de les obres del tren de llevant, queda ben clar que als mallorquins, se’ns tracta sempre com al “darrer mot del credo”.

Editat a les 15:16 h: 👇🏻

Un pensament a “Els mallorquins, sempre els darrers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.