Xeremies i Bandes de Música

El passat dia 3 de setembre se celebrà a l’església de Sant Llorenç des Cardassar el 3r Festival de Bandes de Música del poble. Aquest concert s’havia de fer a la Plaça Nova del poble, però com que va ploure tot el matí i el capvespre seguia amenaçant amb més pluja, es decidí fer el concert dins l’església per evitar possibles sorpreses meteorològiques.

Hi participaren les bandes de música de Felanitx, de Ses Salines i de Sant Llorenç. L’acte durà aproximadament una hora i mitja, i a dins l’església no hi cabia ningú més. El que té de curiosa aquesta notícia, pel que fa als xeremiers, és la participació dels Xeremiers des Puig de Sa Font, els quals interpretaren una peça conjuntament amb la Banda de Música de Sant Llorenç. Es tracta de la “Polca Ruca”, de la qual n’és l’autor en Toni Genovart. És una cançoneta en forma de polca, la qual vénen interpretant des de fa pocs anys els Xeremiers des Puig de Sa Font, i sobre la qual el propi autor n’ha fet una adaptació, amb arranjaments inclosos, per a banda de música.

Foto

Aquesta cançoneta, entre xeremiers i banda de música, es va poder dur a terme gràcies a l’interès del director de la banda, Damià Muñoz, que sempre ha tingut una especial sensibilitat musical de cara a aquests instruments tan mallorquins. I és clar, gràcies també a l’interès del músics de la banda i del grup de xeremiers, que, amb molt poc temps d’assaig, aconseguiren fer sonar aquesta peça musical.

Les peces que interpretaren les bandes assistents foren:
-Banda de Música de Felanitx: “Cortes de la Frontera”, de Navarro Mollor; “Aux Champs Elysées”, de M. Wilsh; “Felanitx Fantasy”, de D. Bourgeois; i “Love is in the Air”, de J. P. Young. Director: Andreu Julià Serra.

– Banda de Música de Ses Salines: “La Rodana”, de Ferrer Ferràn; “James Bond 007”, arranjada per J. De Meij; i “Coldplay on stage”, de Colplay. Director: Andreu Julià Serra, també.
– Banda de Música Centre Musical A Contratemps de Sant Llorenç des Cardassar: “El Hotel”, de B. Moyà; “Charleston Selection”, de Jean Treves; “Polca Ruca”, d’Antoni Genovart (per error a damunt els programes anotaren “Polca Rusa”); i “Pirates del Carib”, amb arranjaments de John Wasson. Director: Damià Muñoz Barceló.

Tot dir que va ser un concert molt lluït i entretingut, el públic ho agraí amb moltes mamballetes, el que més va cridar l’atenció a tots els allà presents va ser veure un grapat de xeremiers pujar a damunt l’escenari (en aquest cas, damunt l’altar) per interpretar una cançó juntament amb la banda de música. Possiblement aquella polca no va ser una cançó tan espectacular com algunes de les que aquest dia se sonaren, però tingué la particularitat de cridar força l’atenció del públic present (i dels membres de les altres bandes) i ser la cançó més aplaudida.

En acabar, mamballetes i enhorabones per a tots els músics. I una curiosa petició: que es torni a repetir l’experiència de mesclar xeremies i banda de música. Esperem que no sigui la darrera vegada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.