Card.cat es presenta a Son Carrió

Després d’uns quinze dies activa, la revista digital Card.cat va ser presentada aquest passat divendres, dia 23, al centre cultural Ca n’Apol·lònia de Son Carrió, aprofitant el calendari de les festes de Sant Miquel Arcàngel.

Tot estava a punt. L’ordinador, el projector, les cadires, els llums encesos, la sala plena, el president de la revista, Pau Quina, i el vocal i representant de Son Carrió, Joan Umbert, tots dos amb ganes de començar. Són les 20.15 hores (sempre s’han de donar aquells deu o quinze minuts de marge; per què? Perquè sí) i es dóna el “sus”.

Comença en Joan, fent una petita introducció del que és la revista i quin és el seu funcionament i, tot seguit, presenta en Pau. Fa un petit resum del que ha estat la seva trajectòria acadèmica i professional, entre d’altres, fa referència al llibre, publicat fa uns anys, sobre els malsnoms de Sant Llorenç des Cardassar i dóna l’exclusiva, que sorprèn, fins i tot, al propi Pau, de la propera publicació d’un llibre que tractarà el món de les paraules en desús. Tot al seu temps, degué pensar en Pau.

 

Ara és el moment del president de la revista. Abans de començar la ponència, en Pau fa una pregunta, tota innocent, que no s’imagina el caos que produirà. Joan (a mi), pots baixar un poc el llum? (pel tema del projector). En aquell moment, me pega la suor freda just de pensar en entrar dins aquell quartet ple de diferencials i claus de llum i endivinar, a la primera si pot ser, el mecanisme que fa que s’apaguin els focus principals i  quedi encesa una tènue llum ambiental. Deman l’ajuda de na Catalina Rafela, que s’ofereix sense dubtar. Ens dirigim al panell de llums i comença el festival: baixam aquest diferencial i no és suficient, encara hi ha massa claror. I si baixam també aquest altre? Ohhhh! desastre, desastre, tot el centre cultural a les fosques! Bé, pujarem aquest diferencial. Una claror adient, però justament s’han encès els focus de damunt el projector i la pantalla no es veu. Finalment, ho donàrem per impossible i deixàrem el llum com estava en un principi. Massa bé anava!

La presentació va transcórrer sense més impediments. En Pau va realitzar una ponència d’allò més entretinguda, arrodonida amb qualque nota d’humor sutil. Varen sorgir preguntes des del públic assistent, acompanyades per aclaracions del vocal carrioner de la revista, Joan Umbert. Na Catalina Rafela va animar la gent de la tercera edat a què participàs fent qualque escrit esporàdic, aprofitant que ja han assistit a qualque curset de maneig d’internet.

 

En definitiva, presentació feta. Ara només falta que la gent carrionera s’uneixi a aquest projecte innovador del municipi, tant sigui participant activament com a col·laboradors, tant sigui, simplement, com a lectors.

Per acabar, després de la presentació de la revista, hi va haver un tast de vins organitzat per l’Associació gastronòmica i vinícola Carrioners.es, on es varen poder degustar diferents tipus de vins, incloent un elaborat a Sudàfrica. A la vegada, hi va haver un tast a cegues on la gent, amb els ulls tapats, havia de distingir entre un vi negre, un vi blanc i un vi rosat. En poques paraules, crec que més d’un se’n va anar ben embullat cap a ca seva…i ben marejat.

Fotos

12 pensaments a “Card.cat es presenta a Son Carrió

 1. M’ha agradat molt, sobretot, s’anècdota des llum. Venint de qui venia no m’hagués extranyat que, al comentari de “pots baixar un poc el llum?”, en Joan agafàs una escala i un destornillador per intentar devallar el llum.
  Salutacions a tothom que fa possible aquest lloc web, i enhorabona per la feinada que estau fent perque això sigui possible. Anims!

  (com a carrioner que som hagués posat unaltre nom a sa web, com cardrrió.cat o paparracard.cat, son suggerències, jeje)

 2. El nom de la revista no és una cosa que em preocupi molt, ara bé, que un card representi a tot el municipi ho pos un poc més en dubte. Bé és la meva primera intervenció i tampoc vull crear polèmica, ja està molt bé la feina que estau fent.
  Enhorabona

  • Parlant seriament, crec que la gent que estau al cap davant de la revista vos heu preocupat al màxim perquè sigui una publicació propera a tots els nuclis del municipi, que és com ha de ser, i s’ha intentat que tothom hi tengui cabuda en igualtat de condicions, independentment del gentilici, idees polítiques o edat.
   Crec que ara hem de ser noltros qui hem d’agafar la pella pel mànec i aprofitar aquesta eina, tan bona, que ens heu ofert.
   Això no lleva que estigui d’acord amb el publicat per en Carles.

   P.D. Pensa a venir avui capvespre a la festa de la cervesa, jocs populars, etc, que comença a les 17.00 al plaça de l’església.

 3. Com a llorencí d’arrels carrioneres crec que és ben interessant el debat. Potser evidencia la tradicional (si mes no fins a l’any 1977) “imposició llorencina” i “rebuig carrioner”.
  Deixant de banda paparres i granots (desconec els animals atribuïts a s’illoters, comers i calamillorers)… ¿quina cosa/imatge/idea…podria ser representativa i aglutinadora dels cinc nuclis de població?. Podria ser una primera enquesta de card.cat, no?

  • Guillem, estic d’acord amb tu. Crec que és un debat ben interessant. Estaria molt bé fer una enquesta d’aquest tema, a veure la gent què opina. De totes maneres, crec que és bastant complicat trobar un “algo” que representi tot el municipi. Ara bé, tot és posar-s’hi! jeje

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.