Inauguració del IV Festival Internacional de Drets Humans a sa Màniga

Taviani va aunar poesia i denúncia social a la inauguració del 4t Festival Internacional de Cinema i Drets Humans a sa Màniga.

És el tercer i menor d’aquest famós cognom de cineastes italians, els germans Taviani. Amb la projecció de “Forse Dio è Malato” (Tal volta Déu és malalt), Franco Brogi Taviani obre la quarta edició del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans a Mallorca, a l’Auditòrium de Sa Màniga.

 Primer premi del Festival de Drets Humans a Bons Aires, va suposar una dura experiència de rodatge a un bon grapat de països de l’Àfrica sub-sahariana per al veterà director. També va suposar una particular adaptació del llibre de Valter Veltroni, ja que no és un documental ni tampoc una ficció, cercava un equilibri entre la poesia i la denúncia social, sempre amb la mirada d’un artista, no d’un periodista o documentalista, on la música hi juga un paper molt important com a fil conductor. “És tan sols per mitjà de la poesia que es pot bussejar en la profunditat de l’ànima de la gent i la seva condició”, explicà Taviani, qui donà suport a “un festival que mescla cultura i drets humans a una illa tan turística”.

Mateu Puigròs, batle de Sant Llorenç i Francesca Rufiandis, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, donaren la benvinguda al públic assistent i mostraren la seva satisfacció que de la col·laboració entre els dos municipis s’hagi fet possible que RecercaPruaga pugui organitzar una edició en temps de crisi i de retallades econòmiques, en una aposta per a la cultura alternativa i de realitats poc visibles a les sales comercials, i que, afegit a l’esforç de l’organització, es pugui mantenir gratuït.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.