Estat actual del món

Què està passant al nostre món que està tan revolucionat!!

Ja fa deu anys dels atemptats de les Torres Bessones de Nova York, un fet que encetà una de les més tristes dècades de la història de la humanitat, justificant guerres i mesures de control per a evitar que tornés a passar tal barbàrie. Tot occident quedà atemoritzat, s’esfumà la idea de que les guerres es feien molt enfora de nosaltres, s’esfumà el nostre sentiment de seguretat. La POR s’havia estesa. Guerres “preventives”, nous atemptats… VIOLÈNCIA!

Després, amb la “bombolla immobiliària” de les sub-primes i la fallida del banc nord-americà Lehman Brothers com a detonants, d’això ja en fa més de tres anys, esclatà una crisi econòmica mundial, en la qual encara hi estam immersos. Els països rics, immersos en una gran recessió, veuen perillar la seva hegemonia, sobretot pel sorgiment de nous pols de poder com Xina (Pekin té en les seves mans el destí del dólar), Índia i Brasil, que no tenen consciència de crisi perquè la seva economia no fa més que créixer. El món es desoccidentalitza.

Afegint-hi aigua al banyat, tenim una crisi ecològica sense precedents a tots els nivells: canvi climàtic, desastres nuclears com el de Fukushima, marees negres, desforestació de l’Amazones… I per si fos poc, en els darrers anys hi ha hagut desastres naturals terribles: tsunamis, huracans, inundacions, incendis…

Disculpau estimats lectors i lectores si llegint això us sentiu malament, encara que milions i milions de persones ja es senten molt malament. Prova d’això són les darreres revolucions com les de “la primavera àrab” encetada a Tunísia, que s’estengué a un bon nombre de països àrabs, o també la que sorgí a Espanya el 15 de maig, vísperes d’unes eleccions autonòmiques i locals que hom preveia que el resultat seria més del mateix. El poder financer (els mercats) s’ha imposat al poder polític, i el poble ja no vol la pantomima de democràcia actual. Aquesta democràcia no funciona. La gent vol una democràcia real. A arribat l’hora de reinventar la política i de reencantar el món.

Un pensament a “Estat actual del món

 1. Bones Joan,
  bones pinzellades d’aquest desgavell que patim actualment, però baix el meu punt de vista, resulta encara més ferest el tema d’aquesta democràcia actual.
  La por que jo veig, no es troba en la democràcia que tenim, sinó en un poble temerós, que porta ben gravat l’obediència submissa de molts d’anys de feudalisme; una gran majoria arrossega encara l’estigma de la dominació dels “senyors”, i de les avantatges d’estar baix de la seva “protecció”; ja li va bé a una gran majoria dels encara “súbdits”, que el “PAPÀ-ESTAT”, i qui diu Estat, diu Comunitat Autònoma o Municipi, sigui el que pensa per ell, el que decideix per ell, però també el que ens aixuga les butxaques de cada vegada més.
  Admetre l’ús i l’abús que en fan els que l’administren és, la confirmació de la nostra condició de “menets de cordeta”.
  “…calla !! no diguis res no t’han tocat res de lo teu”.
  “Tanmateix…”
  “M’han fiblat ; però hagués pogut esser pitjor…”
  Conformisme ben arrelat.
  Potser que trenta anys de democràcia no siguin suficients per eliminar dels nostres gens, tants d’anys representant en nostre paper de “súbdits”; per ventura si prenem consciència de la nostra condició de CIUTADANS, podrem també admetre els errors de la nostra democràcia, i corregir-los
  I per acabar aquesta intervenció, subscric el teu darrer parràgraf ” Ha arribat l’hora de reinventar la política i de reencantar el món.”
  …durà feina, molta feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.