Jacob de Haan a Mallorca

Aquest passat cap de setmana, Mallorca va tenir el plaer  de rebre el compositor Jacob de Haan.. L’autor va ser rebut amb gran eufòria pel món de les bandes.

Jacob de Haan va venir amb l’objectiu d’estrenar una obra encarregada per la banda de Llucmajor i a la representació per part d’aquesta banda de dos concerts monogràfics.

Jacob de Haan, nascut el 28 de març de 1959, a Heernveen, Països Baixos, és un dels compositors de música més populars del nostre temps. Les seves obres són majoritàriament obres escrites per encàrrec i són conegudes arreu del món. Una d’aquestes, Oregon, fou la composició que li va donar fama internacional.

“Sa Música” és el títol de l’obra encarregada per la Banda de Música de Llucmajor. Per què han posat aquest nom a aquesta peça? Amb aquest nom és coneix i és coneixia el nom de la banda al poble, així era habitual sentir: avui hi ha “sa música”, sona “sa música” o ja ve”sa música”. És un nom que defineix així com és coneix a les bandes no només a Llucmajor, sinó també arreu dels pobles de Mallorca.

Aquesta obra, que consta d’un principi i un final esplendorosos, va recorrent, en el transcurs de la composició, ritmes populars mallorquins i uns compassos que recorden La Balanguera. L’obra  va ser interpretada al llarg dels dos concerts monogràfics, entre d’obres tan conegudes com Virginia, Ross Roy o Concerto d’Amore, baix la batuta del director de la banda Joan Ramon Xamena i del propi autor, Jacob de Haan.

En poques paraules, dos concerts meravellosos, una experiència inoblidable pels membres de la banda amfitriona i uns moments irrepetibles per tots aquelles que vam poder gaudir de l’espectacle i la bona música interpretada al llarg del cap de setmana. Enhorabona i gràcies.

Fotos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.