El major robatori mai realitzat en la història de la humanitat

L’altre dia vaig rebre un correu escrit per un professor d’economia de la UNED, Jesús Rodríguez Barri, que mostra el que no ens conten els medis de comunicació de masses sobre l’actual crisi econòmica. Llegiu-lo amb atenció que no té cap desperdici i ens pot aportar molta llum.

Sabeu qui són Lucas Papademos (actual dirigent Grec després de la dimissió de Papandreu) i Mariano Monti (ara al capdavant del govern italià)?

Sabeu qui és Mario Draghi (actual president del Banc Central Europeu)?

Sabeu el que és Goldman Sachs?

Goldman Sachs: és un dels majors bancs d’inversió mundial i co-responsable directe, juntament altres entitats com l’agència de qualificació Moody’s, de la crisi actual, i un dels seus majors benficiaris. Només a tall de pinzellada, el 2007 van guanyar 4 mil milions de dòlars en operacions que van desembocar en el desastre actual.

Papademos: Actual primer ministre grec, després de la dimissió Papandreu. No elegit pel poble.

– Ex-governador del Banc de la Reserva Federal de Boston entre 1993 i 1994.

– Vicepresident del Banc Central Europeu de 2002 a 2010.

– Membre de la Comissió Trilateral des de 1998, fundada per Rockefeller, lobby neoliberal (es dediquen a comprar polítics a canvi de subornar-los).

– Ex-governador del Banc Central Grècia entre 1994 i 2002. Va falsejar els comptes de dèficit públic del país amb l’ajuda activa de Goldman Sachs, el que va conduir en gran part i l’actual crisi que pateix el país.

Mariano Monti: Actual primer ministre d’Itàlia després de la dimissió de Berlusconi. No elegit pel poble.

– Exdirector europeu de la Comissió Trilateral abans esmentada.

– Ex-membre de l’equip directiu del grup Bilderberg.

– Assessor de Goldman Sachs durant el període en què aquesta va ajudar a amagar el dèficit del govern grec.

Mario Draghi: Actual president del Banc Central Europeu en substitució de Jean-Claude Trichet.

– Ex-director executiu del Banc Munidal entre 1985 i 1990.

– Vicepresident per Europa de Goldman Sachs entre 2002 i 2006, període en què es va realitzar el falsejament abans esmentat.

Cal veure la quantitat de gent que treballava per Goldman Sachs…

Bé, quina casualitat, tots de la mà de Goldman Sachs. Els que van crear la crisi es presenten ara com l’única opció viable per sortir d’aquesta, en el que la premsa nord-americana està començant a anomenar “El govern de Goldman Sachs a Europa”.

Com ho van fer?

Us ho explico:

Animaren als inversors a invertir en productes subprime, que sabien que era productes escombraria, i al mateix temps es van dedicar a “apostar” en borsa pel fracàs d’aquests. Això és només la punta de l’iceberg, i està molt documentat, podeu investigar-ho. Mentre llegiu aquest article s’estan folrant a base d’especulació sobre els deutes sobirans.

Es tendeix a voler fer-nos pensar que la crisi ha estat una mena de relliscada, encara que la realitat apunta que darrere d’ella hi ha una voluntat perfectament orquestrada de fer-se amb el poder directe en el nostre continent, en una maniobra sense precedents a l’Europa del segle XXI. L’estratègia dels grans bancs d’inversió i agències de qualificació és una variant d’altres dutes a terme anteriorment en altres continents, es desenvolupa des de l’inici de la crisi i aquesta, des del meu punt de vista, està sent la següent:

1. Enfonsem als països mitjançant l’especulació en borsa/mercat. Els tornem bojos de por al que diran els mercats, que nosaltres controlem, cada dia.

2. Els obligam a recórrer a préstecs per mantenir-los l’Status Quo, o “salvar-los”. Aquests préstecs estan estrictament calculats perquè els països no els puguin pagar, com és el cas de Grècia que no podria haver cobert el seu deute ni encara que el seu govern vengués el país sencer, i no és cap metàfora, és matemàtica.

3. Exigim retallades socials i privatitzacions en detriment dels ciutadans, sota l’amenaça de que si els governs no les porten a terme, els inversors es retiraran per por de no poder recuperar els diners invertits en el deute d’aquests països i altres inversions.

4. Es crea un altíssim nivell de descontentament social, propici perquè el poble, ja sonat, accepti qualsevol cosa per tal de sortir de la situació.

5. Col·loquem als nostres homes on millor convingui.

Si us sembla ciència-ficció, informau-vos: aquest tipus d’estratègies estan perfectament documentades i s’han utilitzat amb diferents variants al llarg del segle XX i XXI en altres països, notablement en latinoamérica per part dels EUA quan es dedicaven, i se segueixen dedicant en la mesura que poden, a asfixiar econòmicament mitjançant el deute exterior per exemple a països d’Amèrica Central, per crear descontentament social i aprofitar-lo per col·locar a dirigents afins als seus interessos.

Ara això està passant a Europa, i ja no és que ho faci EUA, sinó que ho fa la indústria financera internacional. I el que està passant sota la mirada impotent i/o còmplice dels nostres governs és el major robatori mai realitzat en la història de la humanitat i a escala planetària, són cops d’estat, i violacions flagrants de la sobirania dels estats i els seus pobles.

És molt fàcil informar-nos amb Internet. Digueu-ho als vostres amics, passeu l’article a qualsevol que pugui estar interessat, jo que sé… Se’ns estan menjant vius… La gent ha de saber-ho.

7 pensaments a “El major robatori mai realitzat en la història de la humanitat

 1. Bon vespre Joan,
  un article molt interessant, resumir i descriure breument un fenomen tan complex, pot resultar molts cops tan increïble, que la idea d’una conspiració global, pot semblar una paranoïa.
  …”ca barret, això no pot ser mai !” (acostuma a ser la nostra resposta, davant el que ens fuig de la nostra comprensió)
  Fa ja un temps que ens veiem abocats lentament cap a un control exhaustiu del poders neoliberals, tot i que darrerament els esdeveniments s’han vists precipitats…la provocació -possiblement “programada”-, d’una crisi econòmica, ha servit d’excusa per exercir el Poder, com si d’un autèntic cop d’Estat es tractés, els lobbys del poder financer han anat imposant els seus dirigents…”tammateix l’Estat ens apreta el coll però no ens ofega”, justifiquem així la presió que esteim patint…i bevem l’oli que ens donen.
  Recordem “La Frutera” (United Fruit Company), propietària i senyora de Centre-Amèrica com amb l’ajuda de la CIA, ja fa més de mig segle que dirigeix el destí de països com Guatemala, Hondures, i d’altres; com controlen les xarxes elèctriques, les comunicacions, les explotacions de recursos,…i als distints governs.
  La idea de convertir Europa en la propera “república bananera”, pot semblar exagerada, però …no ens hi trobem massa lluny.
  …i res hi té que veure a qui hem votat o no a les darreres Eleccions Generals, sobretot quan hem jugat al joc del bipartidisme.
  Ambdues opcions, finançades pel mateix…tal vegada per Goldman Sachs? …no ho sé. Voldria equivocar-me…però el temps ens ho dirà.

 2. És molt trist que deixem fer el que volen a aquests estafadors que juguen amb el nostre pa!

  És molt trist que ens quedem de braços creuats mirant com ens roben l’Estat de Benestar que tant de suor i esforç ens ha costat!

  És molt trista la desinformació i el desconeixement general d’aquests cops d’Estat perpetrats per grans grups d’especulació financera!

  Que hi puc fer jo??!! Que hi pots fer tu??!!

  -Comprar als comerços locals on coneixes a l’amo i la seva familia, almanco saps qui se’n veu beneficiat.
  -Comprar productes de comerç just.
  -Dipositar els diners en banca justa.
  -Informar-me, investigar, reflexionar, indignar-me!!
  -Difondre articles com aquest a amistats i coneguts.

 3. Joan,
  absolutament d’acord amb tot el que exposes…però avui mateix he tingut una conversa amb un funcionari i m’ha dit: “…idò que hi farem si ens tornen a retallar?…ho aguantarem i seguirem anant a fer feina”, m’ha dit apenat.
  Aquesta és l’actitud que buscaven i que potser han aconseguit els nostres governants -per cert la majoria venuts als poderosos de la Banca- que ha de prendre un treballador…i això em recorda molt a l’actitud que mostrava el poble davant els senyors feudals.
  Ús sona de res la paraula súbdit?
  On ha quedat el mot ciutadà?
  Desgraciadament ara ja només ens queda esperar que les víctimes demanem als nostres governants, i als banquers, a veure si es troben suficientment satisfets.
  Joan això potser que ens posa de “mala sang”, però si li donem l’espatlla, segurament ja serà massa tard quan voldrem reaccionar…si no ho és ja ara.
  Esperem que la propera dictadura sigui una mica “dictablana”.
  Ens seguim llegint…i coratge.
  Guillem

 4. I si queda qualque “cabo suelto” i algun banquer la pífia tant que l’arriben a condemnar, sempre queda l’últim recurs de l’indult concedit per un govern elegit pels ciutadans que passa per sobre d’una sentència judicial, pegant un autèntic cop a l’estat de dret.

  PD: Quin susto quan he llegit es titular!!! Creia que era un altre article sobre s’espoliació de la península sobre les vies fèrrres insulars….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.