Havent publicat, fa uns dies, les taronges, no ens podíem oblidar de les llimones, un cítric indispensable dins qualsevol cuina mallorquina.
De la llimona se’n aprofita gairebé tot: el suc, el formatge, la pell, i fins i tot les fulles de la llimonera. Aquí us deix aquesta recepta:
Ingredients:
- Fulles de llimonera.
- 1 ou.
- 3 cullerades de sucre.
- 1 tassó (mida cafè) d’aigua.
- Farina.
- 1/2 cullerada de llevadura Canari.
Preparació:
Netejar i deixar eixugar les fulles. Preparar la pasta (fer el doble o el triple si se n’ha de fer molta). Mesclar l’ou amb el sucre i l’aigua, el canari i anar afegint farina fins que la pasta quedi bé (ha de quedar clareta, però s’ha d’aferrar a les fulles). Remenar amb el turmis perquè no quedin grums. Banyar, d’una en una, les fulles dins la pasta i posar a fregir dins oli. En estar, treure-les i deixar eixugar damunt d’un paper de cuina.
La fulla no es menja, la pasta ja ha agafat tot el seu sabor i aroma exquisit (i si encara és calenteta molt millor).