Cuina: musclos

Bé, abans d’explicar-vos com faig els musclos, us diré que a les mongetes, les faig com les llenties, i els macarrons com els fideus en salsa de tomàtiga.

Per a fer els musclos (“mejillons”), primer els netejo ben nets amb unes tisores, després prepar un sofregit d’un poc d’embutit, sobrassada o botifarró, o xoriço, un o dos alls, un poc de tomàtiga, un poc de ceba, dues fulles de llorer…

Pos els musclos dins una olla de test, hi suc una llimona, els pos al foc, els remen uns quants pics, mig tassonet de vi sec o cava, el sofregit per damunt, dues remenades més, i llests per dinar, senzill, senzill.

Torrats: dins un murter prepar una bona picada d’un all, un poc de julivert, mitja copeta de vinagre i mitja d’oli, ho pic ben picat. I dels musclos bullits, trio els primers que s’obrin, els llevo una closca, i la que té el bassó la pos damunt la planxa, i afegeixo la salseta del murter per damunt el bassó.

Hi ha moltes altres maneres de preparar musclos, però nosaltres només solem fer aquestes. Ara els de tota la setmana, fideus clars, paella, peix fregit, pollastre a l’ast, ciurons trempats, torrat, variadillo torrat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.