Humor amb missatge

Un hisendat molt ric, s’encapritxà amb un cavall del seu veí. Després de moltes negociacions, i pagant un bon preu, aconsegueix fer-se el cavall seu.

Al poc temps, el cavall es posa malat. Hi va el veterinari, el se mira, i diagnostica: li donarem aquest medicament tres dies, i si no millora, l’haurem de sacrificar perquè té un virus molt contagiós, i si en tres dies no se’n va, contagiarà tot el barri.

El porc, que sentia la conversació, quan el manescal se’n va, s’acosta al cavall, i li diu: t’has d’aixecar, si no et sacrificaran.

Al dia següent, després de la injecció, el porc s’hi torna acostar: ànim, que si no hi va se teva pelleta. El cavall quasi s’aixeca. El tercer dia, el manescal explica al senyor: ho sent molt, demà l’hauré de sacrificar, encara no s’aixeca, i he complit amb el temps i amb el medicament.

Es porc, que sempre estava amb l’orella alta, ho sent tot. Quan ells dos surten de la quadra, ell entra: cavallet, demà és el dia, per tant ara descansa, i demà, entre tots dos, t’aixecaràs, i fins i tot correràs un poc, perquè si no…

A lo endemà, ben de matí el porc va a la quadra: venga amic, a poc a poc, aixeca’t, sí… així… un poc més, molt bé… ara… camina un poc… perfecte… ara prova de córrer… molt bé!, estàs salvat! Si, quant vengui el “matassanos”, ets capàç de fer el mateix…

Arriben el senyor i el manescal, i el cavall comença trot trot. I tots dos: miracle, miracle! Ara, per a celebrar-ho, faré una festa, i us convidaré a dinar a tots, mataré es porquet, i el farem al forn.

Missatge: és bo ajudar als demés, sempre i quan tu estiguis ben cobert.

Un pensament a “Humor amb missatge

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.