Recomanació lectora:”En lloc segur” de Wallence Stegner.

Si vos agrada viure apassionadament les coses més petites i delicioses, com ara gaudir de la teva parella, estimar els teus amics, viure entre la natura, estimar els llibres i les persones intel·ligents, estic convençut que que et faig una bona recomanació.
En lloc segur, és la història de dues parelles en Sid i Charity, benestants, i en Lang i na Sally, molt pobres. En plena depressió després del crac del 29, l’any 1933, els dos homes es coneixen donant classes a la universitat de Winsconsin, les dues dones estan embarassades. Comença així un llibre magnífic, és la història profunda d’aquestes dues parelles. Com sobreviuen a la depressió que no es clourà fins després de la segona guerra mundial, un temps molt semblant als que estam vivint. Les dues famílies tenen molts punts en comú, els uneix la cultura,la literatura i la música, sobre tot, la política, sempre del bàndol demòcrata i també la natura. Cal dir que Steiger, l’autor, americà d’origen suec, és un dels màxims exponents del realisme americà, i aquest autors tenien una gran passió per la natura que la coneixen totalment, els noms dels ocells, dels arbres, de les plantes. La vida d’aquestes parelles però també té moments difícils. Na Sally, perdrà les dues cames i gairebé una m`a víctima de la pòlio, però el seu marit no la deixarà de cuidar. En Lang que acabarà sent un escriptor de prestigi. Trenta quatre anys més tard de l’inici d’aquella amistat, es retroben on havien estiuejat tants anys junts. I serà el darrer estiu, na Charity, està molt malalta i el seu home en Sid, viu una mena d’exili interior com si la vida no li hagués donat tot els que ell hagués volgut. Però resol a dins la retina del seus pensaments que la vida al costat dels que més estimes s’ho val i molt. Bé aquesta és la notícia cultural que vos don però també aquesta lliçó de plantar cara a les adversitats de la vida i extreure els plaers més intensos. Si teniu temps aquest estiu llegiu-la. No és una lectura fàcil, cal fruir cada frase, com d’un bo vi en fruïm cada glop.

Aquest article s'ha catalogat com a Local per Joan Gomila representant null. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.