Sopa de Nadal

Preparau un sofrit amb mitja ceba, una safannària, un tronxo de carxofa o una fulla de carxofera, dos alls, dues tomàtigues de ramellet i una cullerada de saïm de porc, tot a foc lent. Quan la ceba i la tomàtiga s’han convertit en aigua posau-hi la ploma: quic, faisà, perdiu, pollastre de camp o colomí. Donau-li unes quantes voltes dins la verdura, llavors hi posau la sal, el picant i l’aigua. D’aigua n’hi podeu posar, perquè com més estarà en el foc més saborós serà el brou; com a mínim hi ha d’estar una hora, a foc no massa viu. Colau el brou i hi posau la sopa farcida (si no en trobau a la botiga la farciu vosaltres, sense oblidar el julivert). Després, amb el brou que us sembli, coeu la sopa i guardau la carn per un altre dia o la desossau i la serviu de segon plat amb un poc d’oli. Una manera per, sense deixar de mantenir el paladar content, deixar descansar l’estòmag.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.