Entrevista…M. Antònia Gual, fisioterapeuta i M. Antònia Febrer, psicòloga

Maria Antònia Gual, fisioterapeuta, i Maria Antònia Febrer, psicòloga, són  dos joves emprenadores i les responsables del Centre de Desenvolupament Infantil i Juvenil EIMA de Manacor

Maria Antònia Gual        

Aquest mes de gener es compleix un any de l’obertura del centre EIMA. Seguiu amb la mateixa il·lusió? Sí, ha estat un any ple d’il·lusió per impulsar aquest projecte, i molta feina també!. Abans d’obrir visitarem els Centres de Desenvolupament Infantil i d’Atenció Precoç  (CDIAPS) de Catalunya, i volguérem implantar el seu sistema de feina aquí, a Manacor.

En què consisteix la vostra feina? Intentem abraçar diferents línies d’actuació (l’àmbit familiar, l’educatiu i el clínic), ja que en el desenvolupament d’un infant, a més del pares,  té molt de pes la influència del seu entorn en general.

Amb quin equip compteu? Comptem amb un equip interdisciplinari molt complet: a EIMA hi col·laboren una nutricionista, una logopeda, un podòleg, una pediatra, un professor, i nosaltres  dues, que som fisioterapeuta i psicòloga. D’aquesta manera, oferim una intervenció integral de qualsevol dubte o problemàtica que pugui sorgir del desenvolupament del nin/a. És quasi més important actuar damunt l’entorn del nin i les persones que l’envolten, que no damunt el propi nin.

Què el fa diferent dels altres centres de la zona? Tenim tres aspectes diferenciadors: l’atenció integral de tots els professionals que rep la família; un preu molt assequible, de fet, la primera sessió és gratuïta; i la col·laboració amb l’escola i la família per millorar l’estat actual del nin/a,  oferint formació als pares i professionals. El que canvia dels altres centres és que oferim tot un equip de professionals a l’abast del nin, que fan feina conjuntament, a més de sessions individuals i en grup.

A qui van dirigides les activitats oferiu? Les nostres activitats van dirigides a la societat en general, ja  siguin pares, mestres,  professionals i nins. Disposem de tallers, xerrades, sessions individuals, suport als pares, des de la psicologia, fisioteràpia, pediatria i logopèdia.

Col·laboreu amb  les escoles? En els darrers mesos hem col·laborat molt amb les escoletes i escoles de la comarca, sobretot fent xerrades per a pares; ja que considerem que la formació als pares és bàsica per l’educació dels fills/es. També col·laborem amb l’Ajuntament de Manacor, dins el projecte d’escoletes (famílies de 0 a 3 anys).

Què desitgeu de cara al  futur? Seguir fent molta feina i seguir innovant com fins ara. El que ens agradaria és poder arribar a tot tipus de nins, per això intentem fer els preus el més assequible que podem, per així poder ajudar a la a famílies que ho necessitin. Per això creiem que la primera sessió ha de ser gratuïta, així qualsevol pare/mare amb algun dubte pot arribar a nosaltres per aconsellar-lo i millorar la seva situació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.