Dia de la Mare

Algú sap per què es celebra dia 6 de maig?

Parlant amb la meva mare ho discutíem i cap de les dues ho podíem explicar. Posades a cercar he anat al Viquipèdia a veure si trobaria informació. Com quasi totes les festes, els americans les posen de moda, però aquesta ve de molt més enrere. La celebració del dia de les mares es remunta a l’antiga Grècia, on se rendien honors a Reva, la mare de Zeus, Posidó i Hades. Els romans també se la varen fer seva i la celebraven el 15 de març al temple de Cibeles. Els catòlics transformaren aquesta celebració per honrar la Mare de Déu, en el santoral catòlic és el 8 de desembre. Cap el segle XVII a Anglaterra tenia lloc un esdeveniment similar, també relacionat amb la verge, que es denominava Diumenge de les Mares. Moltes dones feien feina pels acaudalts i per aquest dia assenyalat els donaven el dia lliure per poder estar amb els seus fills i filles.

Per l’any 1870 la poeta i activista Julia Ward Howe va escriure la proclama del dia de les Mares. Durant  uns anys va obstinar els seus esforços per dur a terme un congrés d’aquesta naturalesa. El 12 de maig de 1907 Ana Jervis, dos anys després de la mort de la seva mare, per commemorar la defunció de la seva mare va organitzar UN DIA DE LA MARE.

Així va començar la història del DIA DE LA MARE. Aquí se celebra dia 6 de maig, però hi ha altres països que ho celebren en diferents dates.

Per celebrar aquest dia tan assenyalat per les nostres mares: diumenge 6 de maig,  Ca Na Petra i la Llibreria Rotes-Noves romandran obert tot el matí.

2 pensaments a “Dia de la Mare

  1. Crec que més que el 6 de maig, la celebració es concreta en el primer diumenge de maig, i sempre ho he relacionat amb el fet de què es tracta del mes de Maria. Però no estic en condicions d’assegurar que aquest en sigui el motiu.

  2. Per l’informació que he trobat està relacionat amb el mes de Maria, però el qui m’hos ho podria confirmar seria Don Jeroni ” Capellà”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.