Coneixent na… Maria Montserrat Rosselló

Coincidint amb la volta a la calma, després d’unes festes patronals ben animades i concorregudes, aprofitam per donar-vos a conèixer un poquet millor na Maria Montserrat Rosselló, delegada de Son Carrió, delegada de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i membre del Gisca, a part de mestra d’escola.
La majoria de gent del municipi la coneixerà des de la seva immersió dins el món de la política activa el maig del 2007, però cal dir que per devers Son Carrió és una persona que, ja des de ben joveneta, l’hem poguda veure implicada en una gran quantitat d’activitats encaminades a remoure la cultura i la vida del poble. La record de ben petit com a monitora de temps lliure, anant d’acampada per Sa Duaia d’Artà i fent-nos “testalejar” amb jocs de telepatia, tots en rotllada, aquelles vetllades d’estiu: “És una porta? – No. És un coixí? – No. És una cadira? – No. És un radiocasset? – Sí”. Tot seguit noltros murmuràvem: “Ostress… ho han endevinat”. Ulls com plats, sa veritat.

També la record fent assajar el cor parroquial, la sibil·la, donant classes de
piano i llenguatge musical a l’escola de música (durant onze anys!), com a monitora del grup de confirmació, membre de l’Agrupació Cultural (que va ser el primer pas per a què, al cap d’uns anys, sorgís s’Eixam Xalest) … en fi… quins records.
De més gran, i ja com a regidora, que és el motiu principal d’aquesta entrevista, en destacaria la important tasca realitzada amb les escoletes municipals, les interessants xerrades d’Educació (al darrer cicle hi assistiren més de cent persones), i l’èxit que té l’acte CarrióArt any rere any, englobat dins del programa de Festes, i on queda demostrat que cultura i gastronomia van, gustosament, agafats de la mà.
Sense més dilació i una vegada fetes les presentacions, vos deix amb l’entrevista. Això comença en 3,…2,…1.

Nom complet: Maria Montserrat Rosselló Santandreu
Malnom: De ca na Francisca Gelada
Estudis, professió, càrrec o dedicació: Grau Mitjà de piano  i Llenguatge Musical pel Conservatori de les Illes Balears, Mestre d’Educació Musical i Primària. Actualment som mestra al CEIP Ses Comes, de Porto Cristo. És la segona legislatura que som regidora d’Educació a l’Ajuntament de Sant Llorenç i Delegada de Son Carrió. 
 
1.-Amb quin personatge (històric, ciència ficció, actual…) et quedes? Amb cap en particular. Qualsevol persona que ha fet alguna cosa per canviar una mica el món, mereix la meva admiració.
2.- Quina és la qualitat que més valores en una persona? La capacitat de posar-se al lloc d’una altra.
3.- La teva major afició? En tenc un parell: la música, la lectura i viatjar.
4.- On i quan et sents feliç? On sigui. No ho relacion amb un espai. Amb la meva gent.
5.- Què no perdonaries? Ho perdonaria tot, a la llarga. El que me costaria més perdonar seria alguna cosa feta a les persones que estim.
6.- Quin creus que ha estat el teu major mèrit? No sé què he de considerar com a mèrit. Aconseguir fer feina d’allò que sempre m’ha agradat, supòs.
7.- De quin color et veus? Estic dins les tonalitats de verd, je, je!
8.- Quin és el darrer llibre que has llegit? En llegesc dos: estic a punt d’acabar ‘Dime quién soy’, de Julia Navarro; i l’altre és ‘Recull de glosats d’un poeta sense escola (Antoni Vicenç Santandreu de Son Garbeta)’, de Biel Barceló, presentat el passat dilluns dia 6 de maig dins el programa de festes de Son Carrió 
9.- Un programa de TV. M’agradava molt ‘El convidat’. M’entretenen els programes de viatges i, de sèries, ‘Anatomía de Grey’. 
10.- Una cançó (i artista). Uf! No en puc dir només una! Des de la clàssica fins a intèrprets de Jazz, Coldplay…Cançons: ‘Perfect day’, de Lou Reed, ‘Àguila Negra’ cantada per Maria del Mar Bonet…m’agrada QUASI tot!
11.- Per posar-te un defecte…Som mooooolt xerradora i ‘un poc’ desordenada.
 12.- I una virtut? Crec que som capaç d’adaptar-me bé als canvis i trobar-ne la part positiva.
13.- Quina és la teva meta? No en tenc cap de fixada. No m’agrada tenir una ‘meta’. Crec que val més anar fent dia a dia.
14.- Quines experiències consideres que t’han marcat de forma singular. Uf! En tenc unes quantes. Personalment: el naixement dels meus dos fills (en Toni i na Francina), el dia de les meves noces…En l’àmbit professional: el dia de l’examen de 8è de piano, el primer dia de feina a l’escola…i, evidentment, l’oportunitat d’haver pogut ser regidora. Anomen les positives, però també hi ha moments difícils que duré sempre dins la memòria.
15.- El teu moment estel·lar o de plenitud: No ho sé. Me deu haver d’arribar, encara! Fora bromes, supòs que l’experiència de la maternitat.
16.- Llepolia o plat preferit. Plat: el conill amb ceba. Llepolia:qualsevol cosa de xocolata. M’hi trobarien amb una llova!
17.- Pel que coneixes, què hi falta al municipi de Sant Llorenç? Falta una visió de conjunt de tots els nuclis de població. 
18. Què hi sobra? … Diria que cotxes, excrements de cans i lladrades (de cans, també).
19.- A quin racó del teu poble o ciutat et trobes més a gust? A la plaça de l’església, a l’ombra del lladroner. Supòs que és pels bons moments que amb els amics, durant anys, hi hem passat. També al carreró de cas Patró.
20.- Una frase, idea o pensament final. Crec que n’hi ha una que serveix pel moment actual que vivim: ‘Sigues tu el canvi que vols per aquest món’, de Mahatma Gandhi.

5 pensaments a “Coneixent na… Maria Montserrat Rosselló

 1. Enhorabona per la tasca de regidora, i per l’entrevista (Amb les respostes se nota que na Maria Montserrat és una persona jove, encara té il.lusió de fer feina pel poble i posar el seu granet d’arena) Molts i moltes hauríem de seguir el seu exemple i no tenir el cap ensopit per la inèrcia i la rutina.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. m’agraden les respostes a l’entrevista i m’agrada que hi posi il·lusió en totes les feines i tasques. Gràcies- Si t’agrada el conill amb ceba, que no té gaire grassa, pots menjar un poc de xocolata . No passa res ! salut !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Sempre és un plaer trobar-se amb na Maria Montserrat, enmig de festes, pel carrer… o en moments de feina. Es veu que aporta il·lusió i optimisme en la feina i en tot allò que fa. Enhorabona, i endavant!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.