Músics a card.cat: Entrevista Fina Cañas

40è Aniversari Banda de Música de Sant Llorenç: Fina Cañas Vidal

Na Fina, va néixer a Manacor i des de ben petita sentia especial devoció per la música, el ball i la gimnàstica, ho volia fer tot a la vegada, i no va ser possible. Els seus pares la feren escollir una sola activitat extraescolar. Durant anys es decantà per la gimnàstica de competició. Ja més grandeta va conèixer el llorencí, Tomeu Mestre, component de la Banda de Música de Sant Llorenç. Es casaren, i decidí aprendre a tocar la flauta, i passà a ser component de la Banda de Música de Sant Llorenç. El matrimoni ha transmet el seu amor per la música, als seus dos fills, Tomeu i Mireia, i, avui en dia, la família al complet són tots components de la banda.

Entrevista

1 -Nom complet, data i lloc de naixement, professió? Josefina Cañas Vidal, 18/07/1973 a Manacor. Auxiliar d’Infermeria

2 – Instrument i estudis musicals? Flauta Travessera

3 – Data d’entrada a la banda? Sant Antoni de 2006

4 – Quants de directors has conegut? En Damià Muñoz

5 – Què destacaries del director? Sa seva manera de dirigir, i el seu perfeccionisme.

6- Quina és la música que més t’agrada tocar? Tota, cada partitura te el seu sentiment, encara que sempre hi ha unes que t’agraden més que altres, com sa música de berbena.

7 – Què aporta la música a la teva vida? Emoció, coneixements, companyonia, cultura musical, moltes coses que en paraules queden poca cosa.

8 – De les actuacions que fa la banda al llarg de l’any. Quina t’agrada més? Totes, encara que Sant Antoni, i sa berbena són especials.

9 – Anècdotes? Fèiem un passa carrers, i els “barens” de la carretera eren més pronunciats, quan de sobte la banda, es varen aturar, i una flautista va travelar i varen ensopegar una darrera s’ altre.

10 – Antecedents familiars a la banda? El meu home , el meu cunyat, després varen entrar els meus fills, Tomeu i Mireia.

11 – Què t’agrada més de la banda? El bon ambient que hi ha entre tots.

12 – Què canviaries? La puntualitat i la falta d’assistència.

Vols afegir qualque opinió més? M’agrada el bon estar i companyonia que tenim tots, quan anem de viatge som tots una pinya que ho passem molt bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.